Scrappeintervjuet: Veronique fra Norge

Veronique fra Akershus startet med papirhobby i 2009. I begynnelsen ble det mest bursdags- og julekort til de nærmeste og hun ønsket å lære noe nytt. I september 2012 deltok hun på et vintagekurs med Heidi Augustson på StempelScrap og ble veldig hektet på denne stilarten. Veroniques papirprosjekter er vakre og detaljrike, i tillegg er fargevalget hennes harmonisk og gjennomført. Vi er glade for å ha Veronique med oss i TPC Magazine i dag. 

veronique
Veronique Viker

Hva er ditt navn?
Veronique Viker

Hvor bor du?
Enebakk i Akershus

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Blogg: Snuppis blogg
Facebook side: Handmade cards by Veronique
Instagram: @veroniquevik

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager mest kort, men den siste tiden har jeg begynt med canvas/lerret og synes det er kjempe spennende å jobbe med det. For tiden jobber jeg med et album mellom andre Design Team-prosjekter.

Når begynte du med papirhobby?
Begynte smått i 2009 og har holdt på helt siden.
 
Hvorfor begynte du med papirhobby?
I begynnelsen lagde jeg kun bursdags- og julekort til familien, og hadde ønsker om å lære noe nytt. I september 2012, var jeg på StempelScrap messe og hadde meldt meg på vintagekurs hos Heidi Augustson, for å lære noe nytt. Etter jeg hadde vært på vintagekurset, så ble jeg helt hektet av denne stilen, og interessen kom mer og mer.
 
Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
img_1958img_1959
Jeg fikk en bestilling på et kort til en dame som fyller 60 år. Denne damen er veldig glad i hagearbeid og i lillafargen. Jeg hadde lyst å lage et Shabby Chic kort. Den nyeste Maja Design serien – Enjoying Outdoors passet utmerket til kortet, og syntes at easelkort/staffelikort passer veldig bra sammen med Shabby Chic.
 
img_1925
Det er ikke så ofte jeg lager LO (layout). Min første LO lagde jeg på et kurs Yasmin Tölche holdt på Bikuben, og jeg lærte mye på kurset. På et utenlandsk blogg fant jeg en utfordring hvor man måtte lage et prosjekt med ordet «Friendship» (vennskap). Da jeg gikk gjennom bildene mine på pc´en, så fant jeg et bilde av meg og Lily (10 uker gammel den gang). Bildet viser et veldig godt vennskapsforhold mellom oss to.
img_1877img_1883
I et Design Team så hadde vi tema «Brett det», og det var lenge siden jeg hadde laget et kort med bretting. Etter mye letting på Pinterest, så fant jeg en mal på Double Gate Fold. Fargene på motivet (fra The Paper Shelter) matchet veldig bra med mønsterarkene fra Maja Design.
 
Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg er på hobbyrommet mitt hver kveld, men det er ikke alltid jeg lager noe. Da bruker jeg tid på nettet for å ideer, enten på Pinterest eller YouTube, kommenterer på bidrag som har blitt levert til utfordringsblogger jeg er med, legge inn prosjekter som jeg har laget i bloggen min.
 
Hvordan er din scrappeplass?
10931321_353463451514955_5120799477771709950_n10953979_353463418181625_5791618045507667606_n
17295_378847638976536_2179656432997788374_n
Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Oj, dette var et vanskelig spørsmål. Jeg blir veldig inspirert av Yasmin Tölche. Hun lager fascinerende ting, fra tags til LO. Ellers blir jeg veldig inspirert av DT jentene hos Papirdesign, Kreativ Scrapping, Scrappelyst og Scrappiness. De lager fantastiske ting. Det er utrolig mange dyktige scrappere i Skandinavia.
 
Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
De 2-3 siste årene har jeg alltid drømt å være med i DT utfordringsblogg, men har aldri turt å sende søknad når det har vært DT-call siden jeg var alt for redd for å tro at jeg var ikke god nok. Men så i 2016, tok jeg sjansen når det har vært DT-call i forskjellige utfordringsblogger. Jaggu meg så fikk jeg tilbud om 6 forskjellige DT plasser, og takket ja til alle.
Jeg er stolt å være DT medlem hos Kort´O´Mania, Hjerteboden, Nordsalten Hobbyklubb, Scrap From Your Heart (nystartet norsk utfordringsblogg), The Sketchy Challenges og Inky Chicks.
 
Foto: Veronique Viker
Publisert med tillatelse

 


Posted

Translate »