,

Nostalgisk album som scrappeprosjekt

I dag skal jeg lage meg et fotoalbum av en gammel bok. På utsiden skal jeg leke med litt støp i en fantastisk ny mold, imens innsiden skal fylles med gamle svarthvite bilder og restepapir. Jeg har en ide så ser vi hvor vi ender opp.

  • Type prosjekt: Album
  • Anledning: Familiehistorie/Heritage
  • Stilart: Vintage
  • Teknikker bruk: Lag på lag
  • Pynt/dekor: Blomster, perler, papirleirepynt, tekstil, maling og bladgull
  • Hovedfarge: Rosa og hvit
  • Utstyr som er brukt: Silikon form og spatel

SE OGSÅ: MINIALBUM MED PRIMAS GEORGIA BLUES COLLECTION

Før jeg virkelig kan stette i gang med prosjektet, må jeg støpe og male det som skal males med sjablong, begge deler krever litt tørketid. Fuglene i papirleiren må være helt tørre for å ikke miste strukturen i maleprosessen. Jeg skal gjøre noe jeg kaller å “vaskemale”. Jeg legger på malingen og vasker av med en våt svamp eller papir. Da blir det en lett farge på de høye delene, i de dype linjene legger malingen seg tykk. Jeg gjentar denne prosessen med ulike farger til jeg er fornøyd. Husk å la det tørke litt mellom lagene. På bildet under her ser du en støp uten fargen og en som jeg har begynt å farge. Den er ikke helt ferdig. Øyner og linjer rundt øynene kan legges på med tusj, men jeg syns til denne typen maling så er det finere å vanne ut maling å legge på med pensel. Det ferdige resultatet av dette kan du se på bilde av ferdig forside.

Jeg jobber i etasjer også på denne typen prosjekt, samme måten jeg gjør på kort og alt annet. Har du en gammel bok som er litt fillete så ikke kast den. En ekstra perm som platå i et sånt prosjekt er helt perfekt. Nå kunne jeg gå for å bruke papir i neste lag, men jeg tar heller et stykke grov, gammel bomullsduk. Først rufser jeg det litt i kantene, så legger jeg på et godt lag med hvit Gesso. Her kan du bruke det du har av hvit maling.

Jeg velger å dekorere helt ferdig denne gangen, før jeg forklarer noe mer. Derfor får dere nå se ferdig prosjekt før detaljer.

For å heve høyden enda et trinn, så bygget jeg et platå med dobbelt papp. En gammel pose jeg brettet en gang i tiden limer jeg på plass her med en tagg laget i ark fra Reprint basepakke Vintage Collection.

Den nydelige grenen med epleblomster er støpt i samme formen som fuglene. De er jo så vakre i seg selv at litt bladgull biter er mer en nok dekor. Så er det sikker noen som lurer på «månen». Det er et prøveprosjekt. Denne typen glasskuppel kalles for epoxy domes, de kommer i alle mulige størrelser og former. Fremgangsmåten min for dekorering av min kommer her: Først fuktet jeg den med litt vann i kantene, dyppet den i litt glitter og la på et godt lag med Crace Paint før den fikk tørke. Når Crace tørker så sprekker den opp. Men, siden glasset er glatt og ikke gir noe feste for malingen, så faller det av små biter. I dette litt rufsete prosjektet syns jeg det passet fint inn. Jeg fest «månen» på plass før jeg penslet på lim og begynte å lage fine overganger til underlaget med litt perler.

Siden dette er en konvertert bok til album så er det ikke plass til så mange lag på hver side. Jeg vil ha fokus på bildene og de vakre notesidene i boken. Mønsterarkene kommer fra Reprint basepakke Vintage Collection.

Translate »