Blogging og bilder

Blogging er jo en del av de fleste scrapperes hverdag. Vi leser de, blir inspirert, og prøver og blogge litt selv. Men er det bare og blogge, eller er det et triks eller to du trenger og ha opp i ermene? Jeg har iallefall hatt en utfordring eller to, så jeg tenkte jeg skulle dele med dere av mine erfaringer. Så får dere se om dere tar de med dere på veien.

Tema i dag er bilder:
Hvordan man tar bildene og hvordan man merker de er en stor del av bloggingen. Når jeg begynte hadde jeg et lite dårlig kamera, og synes det var bra nok. Skjønte ikke hvorfor folk gikk bananas og kjøpte fototelt og systemkamera… Men tro du meg, i dag er jeg den bananen *flirer*.  Jeg sier ikke at du nå skal gå bananas, bare så det er sagt. Men begynn og tenk på hva slags bilder du blir tiltalt av på nett. Og dette kan forandre seg etterhvert. Bare se på mine endringer her:

SE OGSÅ: GODE BILDER AV PROSJEKTENE – HVORDAN GJØRE DET OG ER DET VIKTIG?

kreativelena_samlebilde

De tre første er fra 2011 når jeg begynte. Tok først mot en hvit vegg på kommoden min, men det ble litt mørkt. Så da tok jeg på kjøkkenbenken. Så synes jeg at det ble finest når jeg kuttet bort alt rundt. Men da i 2012 endret jeg igjen mening. Satte to bazzill opp mot hverandre og tok bilder av kortene på skrå, og jeg begynte med merking av bildene mine. Så leste jeg en blogg hvor de hadde satt noe på kortet, og det likte jeg, så endret igjen måte og ta bilde på. Leste enda flere blogger og fant da bilder hvor de hadde brukt mønster ark i bakgrunn, og det elsket jeg..  Og det brukte jeg en stund ut i 2013. Men selv om jeg til dags dato synes dette er finest, så er det så mye jobb med og finne mønster ark, at dette har jeg personlig gitt opp. Så resten av 2013 og nesten hele 2014 brukte jeg et fast mønster ark bak alle kortene mine. Og mot slutten av 2014 fikk jeg fototelt, så nå er det null bakgrunn, og jeg jobber heller med og få frem autentiske farger. Og akkurat nå i skrivende stund, så er det fototelt og sette de på skrå som gjelder.

kreativelena_31_2015

Sliten? Det skjønner jeg. Det er jeg og. Så bruk litt tid på og finne ut hvordan du liker de.
Med det aller aller viktigste når det kommer til bilder er dette:
STØRRELSEN.  De fleste blogger har begrenset lagring, og når du når en vis størrelse på arkivet ditt slutter bloggen og vise de eldste bildene, også får du en mail med tilbud om og kjøpe lagringsplass. De fleste forum har også en størrelsesbegrensning. Jeg har landet på 640px på lengste siden og 200kb som største  størrelse. Men så var det det og få til dette da. Mange vet jo ikke hvordan. Vel det er egentlig veldig enkelt, og ikke trenger du noen fancy programmer heller. Alle pc kommer med et program som heter paint. Hvordan du gjør dette i paint, og et annet gratisprogram, finner du egne artikler om her i TPC.

Det er også viktig at du navngir bildene dine ordentlig. Du har sikkert som meg en inspirasjons mappe på pc din. Vet du da hvor du har funnet alle sammen hen? Ved og merke bildene dine riktig, gjør du det enklere for andre og finne igjen bloggen din, og søkemotorene vil også kunne bruke bildene dine slik at de oftere kommer opp i søk.
Bruk kun tall bokstaver og understrek. Og ikke tall alene. Kaller du bilde ditt 01 for eksempel, vil mange sider ha problemer fordi det er et tall og bilde vil da ikke laste opp. Merker du det 01-2015 vil det også få problemer, fordi du bruker bindestrek. Da vil bilde f.eks ikke vises om noen prøver og dele innlegget ditt. Men du får nok fint lastet det opp i bloggen og andre forum. Men jeg vil anbefale deg og merke bildene dine med blogg navnet ditt. Min blogg er kreativelena.blogspot.com, så jeg merker bildene mine slik: kreativelena_01_2015. Blogg navnet, og så er det første kortet i 2015, da har jeg selv litt oversikt også. Viktig at du bruker underscore og ikke bindestrek!   Det beste er jo om du vannmerker de i tillegg. For om kortet ditt blir lastet opp til Pintrest eller lignende, så blir bildenavnet ditt borte. Og hvordan du kan lage ditt eget vannmerke, uten og ha et eget program på pc kan du lese mer om HER.


Posted

Translate »