Nybegynneren – Design Team

Når jeg fant denne fantastiske hobbyen her, fant jeg fort alle de sosiale mediene og forumene hvor jeg kunne møte likesinnede. Og det var mye å lære og mye å sette seg inn i. Men en av de tingene som virkelig fascinerte meg var DT. Jeg kunne ikke for alt i verden forstå hva det var, eller hva det sto for. Design team……. Ja, men hvorfor heter det da DT team? Blir det ikke da designteam team?

Som ny, når jeg “trodde” jeg hadde funnet ut hva det var, så lo jeg høyt av alle de som ble DT, herregud låse seg til en eneste leverandør når det fantes så masse snadder der ute.. Det var bare å riste på hodet! Og jeg uttalte skjebnesvangre ord jeg har måttet spise etterpå, nemlig; Er det en ting jeg aldri skal bli så er det DT.

SE OGSÅ: DESIGN TEAM – ER DET NOE FOR MEG?

Jeg personlig synes DT er en misvisende tittel, jeg ville heller ha definert det som IT, inspirasjonsteam. Design er for meg de som lager produktene, men som DT så designer man jo noe helt eget med produktet som en designer har designet, så DT blir jo forsåvidt riktig det og, når man jobber for produsent. Men hva når man jobber for grossist, eller rett og slett en utfordringsblogg uten leverandør eller grossist?

Hmm, nok filosofering her, for hva er en DT?

En DT er en person som er med på et team som fast er med på og inspirere andre enten igjennom blogg, blader eller andre typer media.

Leverandør

De fleste leverandører har sitt eget designteam. Som kaBoks, Papirdesign, Kort & Godt og en hel haug andre både her til lands og utlandet. Reglene er nok ikke like for alle designteam, men felles for de er gjerne at man ikke får bruke konkurrerende merker på bidragene man leverer. Så er du DT for f.eks Staz får du nok “sparken” ganske fort om du leverer et kort fullt av stempler fra Kreativ Hobby. Men du må gjerne bruke stemplene dine fra andre produsenter så mye du vil når du lager kort utenom de du leverer til designteam-oppgavene dine. Du får nok heller ikke lov til og være med i designteam til de konkurrerende leverandørene, men det finnes unntak. De fleste som “jobber” som DT jobber på denne måten her. Og ja det er som en jobb, du får tilsendt produkter, og må lage avtalt antall produkter til avtalt tid. Og dette er ikke for alle. Du må virkelig like produktene til leverandøren, ellers mister man fort kreativiteten, og hobbyen blir bare et mas.

Utfordringsblogger

Utfordringsbloggene har også DT team, og de har oftere mye færre regler til sine DT. Du må gjerne være medlem i 20 stykker om du vil, så lenge du gjennomfører avtalene du har med hver blogg. Noen utfordringsblogger blir sponset, og da kreves det at du bruker produktet dere blir sponset med. I noen må man være med selv å sponse en vinnergave, og ofte være med å betale porto. Det kreves også at du kommenterer i bloggene til de scrapperne som deltar på utfordringene, ikke alle selvfølgelig, men din andel.

Noen leverandører har også utfordringsblogg, og krever at du er med på hver eneste utfordring, andre deler teamet sitt opp i to så du er med på annenhver, og i noen få team er det valgfritt å delta på utfordringene.

Magasiner

I Norge har vi bare et fysisk magasin som heter Ett Trykk, hvordan det er i resten av Norden er jeg usikker på. Men der har man gjerne et DT team, et gjeste DT team + leserbidrag. Her er det superviktig å levere tidsnok for her skal jo alt inn til ett trykkeri. Du jobber ofte ut fra bestemt norm som du må gjennomføre, som skisser, fargepaletter og lignende, og dette gjør ofte for mange at de ikke klarer å uttrykke sin egen stil, mens andre blir så inspirert av det at de utvikler seg masse. Det er sjelden begrensninger til hva du kan bruke av produsenter eller produkter. Noen får ikke betalt i det hele tatt, mens andre får betalt godt for jobber som dette.

Når det gjelder andre magasin har vi The Paper Crafting Magazine som bare gis ut på nett og som kan kalles for et e-magasin (elektronisk magasin). I The Paper Crafting Magazine har vi gjestedesignere og ikke et eget DT team.

grossister

Så har vi grossistene, der er det stor variasjon, noen av de har egne DT team, mens mange av de velger heller og gi grossistpris til DT team i store utfordringsblogger eller forum. Da nevner man ofte ikke grossist, men heller legger stor fokus på produktet for å få kunden til og legge press på butikkene i og ta det i innkjøp.

butikker

Butikkene er nok ofte det mest frie og jobbe som DT for. Der får man ofte en DT pakke, i tillegg til at man gjerne får rabatter på andre produkter man skulle ønske seg. Noen har tema innenfor de bestemte månedene, men som oftest holder det at man lager noe med de nyeste produktene.

Dette var da de mest vanlige måtene å jobbe som DT på. Og det finnes nok flere variasjoner enn jeg vet om. Felles for de alle er at du må virkelig ønske og jobbe med det, for om man søker bare fordi man vil ha litt gratis produkter, så blir man fort utbrent, med konstant dårlig samvittighet fordi du egentlig ikke orker å gjøre jobben, og du finner deg fort en ny hobby. Og blir du med i et DT team er det virkelig viktig og sette seg inn i alle reglene, for i noen team er det maaaaange.
Og virker det litt skremmende, så er det mange som også trenger en gjestedesigner, da er du kanskje bare designer for 1 gang, eller en liten periode.

Men det aller viktigste er; KOS DEG, det er fantastisk gøy og være med i et team. Man føler man er privilegert, for man blir inspirert av teamet sitt, og man blir også veldig inspirert av alle de man selv er med på og inspirere, både igjennom kommentarer og bloggbesøk.

Da håper jeg du forstår mer av hva en DT er, og til vi sees neste gang, kos deg med hobbyen din. Og ps: Jeg vet forsatt ikke hvorfor vi sier DT team.


Posted

Translate »