Nybegynneren – Fargelegging med Distress Ink

Det som opprinnelig blir kalt Distress maling, er maling gjort med produkter fra Ranger, designet av Tim Holtz. De ga ut 36 forskjellige farger i stempelputer, for og så også komme med refiller på markedet. Og det er disse refillene som de fargeglade begynte og male med.

Dette produktet ble så populært at i dag er det 48 forskjellige farger. Og mange forskjellige produkter innenfor serien. Teknikkene som brukes er mange. Så jeg skal prøve og skrive litt om de produktene som brukes til fargeleggingen. Man kan også bruke andre typer blekk til disse teknikkene så lenge de er vannløselige.

- Advertisement -

TDP40132_260x340

Blekkputer: Kan brukes som vanlig blekk, og gir som navnet sier et distressed utseende. Mange overfører også blekk på akryllkloss, og bruker den slik til vannmaling.
Om man tar putene og gnir av litt farge på et non-stick belegg, kan man lage utrolig mye stilige bakgrunner. Spraye på litt vann, og fargene sklir enda bedre. Eller ta på litt vann i flekker etter at det har tørket litt, så får du enda en morsom effekt ut av det. Ranger har også et verktøy de kaller blending tool, og disse er også veldig flotte til og distresse kanter med, eller lage bakgrunner. Distress blander seg veldig godt med dette verktøyet, så man får usynlige overganger mellom fargene man bruker.lgpics_distressReinker_CrushedOlive

Refill: Dette er egentlig da som som navnet sier refill til blekkputene. Men dette er det de fleste bruker til og fargelegge motivene sine med. Men de kan også brukes til mye annet. En veldig stilig teknikk er og legge en dråpe på arket ditt, og bruke sugerør til og blåse fargen rundt på arket.
Du kan også lage dine egne mist med de. Bland vann, den fargen du vil ha, og litt skolelim. Vil du ha shimmer i sprayen tar du oppi litt perfect Pearl i den fargen du vil det skal shimre i.

DistressMarkers_PRESS

Markers: Distress i tusjform. Disse er litt hardere og bruke for de fleste, for fargen setter seg ofte litt fortere, og kan være vanskeligere og blende ut. Så mange velger her og faktisk tusje på en akryllblokk, og hente fargen derifra. Det fine med og ha markers i hus er jo at du alltid har matchende farge til distressen din, og den ene enden er jo som en kulepenn. Og mange bruker også disse for og få til et litt mer copic lignende utseende. Som for eksempel skyggeleggingen og den prikkede bakgrunnen som er blitt så populær hos mange.

Det finnes mange andre produkter innenfor distress serien. Men de er ikke så vanlige og bruke innenfor fargelegging. Ranger har også eget spesialpapir for distress. Og egne pensler. Men som jeg skrev i hovedartikkelen for vannfarging, så er det veldig forskjellig hva man foretrekker og jobbe med. Så man må bare prøve seg frem. Det viktigste er at du har litt tålmodighet, og at du faktisk koser deg med fargeleggingen. Vi har alle våre favoritter, og vi alle mener at vår metode er best inntil vi finner noe bedre 😉

Videoer jeg virkelig anbefaler deg og se:

Fargelegging med distress, og skyggelegging av motivet – HER.
Cards by Camilla er en av mine favoritter, og hun er norsk. Videoene hennes finner du HER.
Kristina Werner er min ultimate favoritt når det kommer til absolutt alt, hun er min helt 😉 Og i videoen jeg har valgt og henvise dere til ser dere hvordan hun bruker distress markers, og lager bakgrunn med blekkputene. HER ser du videoen.
Hun har også en video som viser veldig godt hvordan man bruker blender tool til og lage bakgrunner HER.
Og vår egen skribent Pia har også laget en video som viser deg hvordan du kan lage en flott bakgrunn, og artikkelen finner du HER

 

 

Foto:
Rangerink
Med tillatelse

- Advertisement -

Translate »