,

Nybegynneren – Fargeleggingsjungelen

Her om dagen møtte jeg ei flott jente som var helt fortvilet over jungelen av fargelegging. Og mens vi satt der og pratet så kjente jeg selv at jeg ble helt svett av og hvor mange muligheter man har. Og for hvert menneske man spør om hva de mener er best, så får man forskjellige svar. Så da tenkte jeg at jeg skal prøve og skrive litt om fargelegging her sånn rent generelt. Også kommer det mer spesifikke artikler om de forskjellige mediene etterhvert.

Alkohol markers, chalk, vannfarger, distress, inktense, prisma, copic, promakers, gelatos, polychromos, spectrum noir, triart, touch, crayola…. er du her enda?

SE OGSÅ: FARGELEGGING MED DISTRESS

Hvilket medium man velger, kan ofte være bestemt av lommeboken. De forskjellige mediene koster alt fra 10,- til ca 59,- per farge. Og for noen medier må man ha tre enheter for og få skygge, mens andre medier trenger bare en. Og det en synes er vanskelig synes en annen er lett. Det er ingen fasitsvar på hva som er best. Kun du kan bestemme det. Men hvordan skal du da finne det ut?

For min egen del, så reiste jeg endel på treff, og spurte om og få prøve de forskjellige mediene de hadde med seg der. Og det er nok det beste man kan gjøre tror jeg. For og kjøpe inn litt av alt blir fort dyrt. Men og kjøpe feil kan også bli veldig dyrt. Om man ikke har mulighet eller økonomi til og reise på de store treffene, så finnes det ofte små lokale treff rundt omkring. Og mange av hobbybutikkene tilbyr kurs innimellom. Eller om man er litt tøffere, så kan man bruke forumene rundt omkring, og faktisk spørre om noen har lyst til vise deg litt. Jeg vet mange sier ja til dette, blant annet meg selv.

Ta deg også en tur rundt i forskjellige blogger og/eller Pinterest o.l. for og se hva du liker best.

Det aller viktigste med fargelegging er at du må kose deg med det. Uansett hva du velger og fargelegge med, så faller det de færreste helt naturlig. Og ingen blir mestre over natten. Man trenger trening, trening og atter trening. Også er det veldig viktig at man forstår at det man ser på bilder på nett ofte  ikke samsvarer med virkeligheten. Fargelegging ser nesten alltid bedre ut på bilder. Mens du i virkeligheten ser alle feilene, ser det helt perfekt ut på bilder.

Papiret du bruker er ofte alfa og omega for resultatet. En pensel er ikke bare en pensel. Teknikkene er mange og forskjellige, og resultatene blir også deretter. Man må prøve seg frem og leke litt med alternativene for og se hva som passer deg best. Men heldigvis finnes det masse tutorialer der ute som man kan ta lærdom fra. Og med litt tålmodighet og masse trening så blir eleven en lærer før man skjønner hva som skjedde.

Foto:Colouring pencils” by MichaelMaggs
Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0
via Wikimedia Commons


Posted

Translate »