Nybegynneren – Hjulet er allerede oppfunnet

Som nybegynner er det ofte vanskelig og finne sin egen stil. Og jeg har skrevet litt om hvordan man utvikler seg i en tidligere artikkel her i TPC, hvor jeg blant annet anbefaler dere og lifte noen.  Men det kan ofte hende at man blir litt frustrert fordi man så veldig gjerne vil lage noe helt eget. Noe som er unikt for akkurat deg. Man vil liksom ikke bli “fersket” i og kopiere en annen stil. Ofte resulterer dette i at man blir oppgitt og man føler at all inspirasjon er borte. Og en hemmelighet ; Dette gjelder ikke bare nybegynneren, mange viderekomne sliter med akkurat det samme.

Jeg har holdt på med denne hobbyen nå i fire år, og selv om jeg på mange måter fortsatt føler meg som en nybegynner, så har jeg vel strengt tatt ikke lov til og kalle meg det. Men det er jo så mye nytt som kommer hele tiden av produkter og teknikker. Og på mange av de  forskjellige design teamene er menneskene så flinke at jeg får helt prestasjonsangst. Og det er noe jeg sier til tross for at jeg er på en hel haug av design team selv. Så da har du fått en hemmelighet til. Det er ikke alltid de på design teamene føler seg så selvsikre heller.

Og her kommer det aller viktigste hemmeligheten… Er du klar…..?

HJULET ER ALLEREDE OPPFUNNET.

Jeg synes det er vanskelig og forklare hva jeg vil frem til her for dere. Men jeg vil at dere skal bruke ordet innovativ. Mange tror at det er det samme som nyskapning fra scratch, og handler om og være kreativ. Det er feil. Og være innovativ handler om og ta noe som allerede brukes, og finne nye måter og bruke det på, og løfte det til andre høyder.

Så for meg handler innovativ om og ta noe andre har laget, og gjøre det om til ditt, noe eget og unikt. Og når jeg studerer scrappere rundt om i verden, så ser jeg at vi alle gjør det. Jeg trodde ikke jeg gjorde det, men jeg gjør nok det. For alt jeg gjør har jeg jo sett eller lært et sted 😉 Og dermed brøyt jeg grensen jeg hadde for og lifte/kopiere.

Så da tar vi en liten reise. Jeg satt og leste i bladet Simply cards and Papercraft, når jeg kommer over denne siden her:

DSC_2492

Og teknikken de har brukt her har jeg aldri prøvd meg på før, og jeg synes den så skikkelig flott ut. Så da satte jeg meg ned for og teste det ut. Og jeg likte oppsettet så godt at jeg planla og lage et helt likt kort. Jeg fant frem papir, motiv, penn til faux stitching, liquid pearl og doily. Det var ingen forklaring i bilder på hvordan man gjør den brettekanten, så da er det bare å prøve seg frem.

DSC_2496

Jeg brettet slik at jeg fikk litt forskjellige mellomrom og skeive kanter.

 

DSC_2501

Når jeg hadde puttet lim på den riflete kanten la jeg kortbasen over slik at jeg var sikker på at jeg ikke prøvde å rette ut riflene. Også brukte jeg en skalpell etterpå til og skjære vekk overskuddet.

 

DSC_2503

Og for at kortet ikke skulle se klumpete ut, så la jeg dobbeltsidig tape der designpapiret mitt ville treffe den rufflede kanten, og 3D puter på den andre siden slik at kortet blir like høyt hele veien.

Men når jeg skulle ta på doilyen og motivet sa det stopp. Ikke for alt i verden om jeg synes det passet for mitt kort. Så da ble jeg sittende en liten stund og ergre meg. Hvorfor skal det være så vanskelig å bare kopiere det! Jeg som trodde det skulle være så lett og bare kopiere…  Og ikke synes jeg falske perler eller falske sting gjorde seg på papiret jeg hadde valgt heller. Men etter en liten stund fant jeg frem en perletråd istedenfor pearl maker, og synes det gjorde seg så mye bedre. En innovasjon i mitt hode 😉 Istedenfor falske sømmer, stemplet jeg heller litt i en dus farge på arket for og gi det mer liv, og til sist fant jeg frem noen diecuts som tilhører samme serien som arkene og monterte de på.  Og jeg, ja jeg er så utrolig fornøyd med kortet mitt. Jeg har prøvd meg på noe helt nytt. Langt unna den stilen jeg har til vanlig. Og det gjør meg litt tryggere i eget skinn. Så da er det enda enklere for meg og prøve igjen..

Og slik ble kortet mitt. Se så likt det er originalen jeg gikk ut i fra, men samtidig så annerledes.

kreativelena-65_2014

Et annet tips jeg vil gi deg på veien er faktisk og ta deg tid til og være med på hjemmeleksene våre her inne på TPC. Du finner alltid en lett, en middels, og en vanskelig oppgave. Gjør akkurat som de gjør, og du lærer noe nytt, samtidig som du erfarer at din egen stil utvikler seg. Du får mestringsfølelse, og kreativiteten blomstrer. Noen ganger lager man tingene helt likt, og noen ganger er man herlig innovativ.

Mens jeg, ja jeg blar nå til neste side i bladet mitt, og koser meg med enda en ny lift.

 


Tags:

Posted

Translate »