Produkter og utstyr til papirhobby

Mange av dere er kanskje her inne fordi dere er nysgjerrige på denne fantastisk spennende hobbyen. Og det er kanskje ikke så lett og vite hva man egentlig burde starte med av utstyr til papirhobby. Butikkene bugner over av herligheter, og man blir anbefalt mye forskjellig. Men i realiteten trenger du ikke så mye til og begynne med. Mange ender opp med og kjøpe mye til og begynne med som de ikke trenger etter en liten stund. Så for at du skal slippe det, så skal anbefale deg noen få nybegynnerting, som kan følge deg inn i den viderekomne verden.

Det lønner seg ikke og kjøpe masse billige ting når du skal handle utstyr til papirhobby. De kommer du bare til og irritere deg over etterhvert, også havner både de og hobbyen i søpla. Investerer heller i noen få men gode produkter, som gjør hobbyen til en god opplevelse. Og test ut hva som passer deg.

1. Skjærematte – Kjøp en som er større enn 30.5 cm x 30,5 cm. Denne fungerer både som skjærematte, og som beskyttelse mot bordplaten. Her limer og griser vi, og den er lett å rengjøre.

2. En god skalpell – Anbefale Prima sin. Den ligger godt i hånden, og har gode skjæreegenskaper.

3. Linjal – Anbefaler Tim Holtz sin. Der har du en metallkant å skjære etter, og linjalen er helt perfekt til å skjære rette kanter med.

4. Blekk/Stempelpute – Som nybegynner anbefaler jeg deg og kjøpe et blekk kalt Versafine i fargen Onyx black. Dette er et blekk som passer veldig godt til tekststempler.

5.  Akrylkloss – Kjøp deg en med rutenett med en gang. Det gjør det enklere å stemple rett.

6. Lim – Kjøp et flytende lim, og dobbeltsidig tape. Jeg personlig liker  Quick glue fra Panduro, og tape fra Biltema.

7. Papir – Det finnes så utrolig mye fint der ute, men kjøp ikke så mye. Du vet enda ikke hva din “stil” er. Kjøp et par Bazzill (kartong), gjerne i fargen hvit eller vanilje. Denne bruker du som basen til kortet ditt. Hvilke mønsterark du velger er personlige preferanser. Men igjen, ikke kjøp for mye. Kjøp heller et par ark i to – tre forskjellige stiler, og prøv deg frem.

8. Pynt – Dette er en jungel med feller. Det er så utrolig mye fint, og det koster. I vinden akkurat nå er det paljetter og enamel dots. Men jeg vil si at du kommer langt om du kjøper:  Et brett med perler. En bag med knapper. Et brett med blomster, og litt bånd. Gjerne seambinding, det passer til alt.

9. Stempel – Det finnes mange flotte tekststempler, så og starte med et brett med tekster er en god start.

Du er nå klar for og lage dine første papirprosjekter. Om det seg være kort, esker eller en layout.

Jeg har også laget en video, hvor vi lager et kort med produktene over her. Så har du lyst til og prøve deg, så sees vi på YouTube!

Lykke til, og kos deg med din nye hobby!

Andre artikler i serien “Nybegynneren”: Nybegynneren

Foto: Marit Pedersen


Nøkkelord på dansk: Nybegynder. Papir hobby. Udstyr. Produktomtale. Produktanmeldelse. 
Nøkkelord på svensk: Nybörjare. Papperspyssel. Utrustning. Produktrecension.

Translate »