Nybegynneren – Hvordan få besøk på bloggen

Blogging er jo en del av de fleste scrapperes hverdag. Vi leser de, blir inspirert, og prøver og blogge litt selv. Men er det bare å blogge, eller er det et triks eller to du trenger og ha opp i ermene? Jeg har iallefall hatt en utfordring eller to, så jeg tenkte jeg skulle dele med dere av mine erfaringer. Så får dere se om dere tar de med dere på veien.

Tema i dag handler om det og få besøk, følgere og kommentarer: 

Skal du få besøk på din egen blogg er faktisk din egen innsats hos andre det som betyr mest. Besøk, eller følgere kommer ikke gratis.
Men det første du bør gjøre er og sette opp muligheter for hvordan folk kan følge deg. De fleste blogger har sin egen følger app. Men de har gjerne begrensninger. Jeg kjenner dessverre bare til blogspot sin, og jeg mener at den er på 300 personer. Så du bør ha et par andre alternativer. Jeg er selv veldig begeistret for bloglovin. Når jeg legger meg til hos andre så legger jeg meg alltid til med bloglovin om jeg har muligheten til det. For bloglovin sender deg en email med en liten liste over nye innlegg titt og ofte, og du ser da bilder av det de har lagt ut, og bruker da kun tid der du ser noe du liker. Mange foretrekker også og få til sendt en mail, og det er også en app som ligger hos de fleste blogg leverandører. Du bør også sette opp en translate knapp øverst på siden din så du ikke mister utenlandske lesere. Når du har lagt til disse er du klar for neste steg i klargjøringen din.

Kommentarfeltet ditt:  Spam er sjeldent et problem med vanlige blogger. Så slå av ordrebekreftelsen. I dag blogger vi fra så mange plattformer at man også bør åpne kommentarfeltet for alle. Bruk også kommentarfeltet slik det er laget, og ikke innfør google plus inn i det. Da stopper mange av kommentarene. Man har også muligheten i de fleste blogger til og kunne skrive inn en setning eller to som vil bli synlig over kommentar feltet. Her kan du legge inn f.eks at du er takknemlig for kommentarer, eller kanskje, takk for din kommentar, jeg vil besøke deg senere, eller lignende. Vær kreativ.
Så en siste ting før du er klar for og hente inn lesere:

Blogglister: Dette er ikke en nødvendig ting og gjøre, men det kan skaffe deg ganske mange nye lesere etterhvert. Du har tre plattformer som er oppdaterte, og velfungerende.
* Norsk scrappetoppen
* Blogglisten
* Bloggurat

Og nå kan vi begynne og jobbe og gjøre oss fortjent til nye lesere.
Begynn med og finne blogger du liker, legg deg gjerne til som følger. Så når du ser ting du liker legg igjen en kommentar. Og gjerne en kommentar som viser at du faktisk har lest innlegget, eller at du bemerker detaljer du har likt ved kortet/LO eller hva det er du har sett på. En god kommentar gir deg gjerne belønningen du leter etter. Nemlig et besøk tilbake med kommentar. Og er du heldig liker de virkelig det du gjør, og legger seg til som følger. Og dette er det bare og gjøre om igjen og om igjen. Mange synes det er ugreit og legge igjen den første kommentaren et sted, men det er jo bare en bonus om man er den første som får legge igjen. For det er ingen hemmelighet at de færreste leser noe særlig mer en de fem, seks første kommentarene, annet en bloggeieren. Så har du en god kommentar kan du da også skaffe deg besøk fra de andre leserne fra bloggen du har lagt igjen kommentar på.

En annen måte og skaffe seg flere kommentarer på er ved og lage topplister, eller bare blogglister i side-baren på bloggen din. Topp blogg kommentar liste er mer vanlig i wordpress, da det finnes en egen app til det der. Mens vanlige blogger lager ofte, blogger jeg følger liste. Men om man da kanskje heller kaller disse listene: disse bloggene er flinke til og kommentere tilbake, så vil flere legge igjen en kommentar hos deg i håp om og havne på listen din. Når man legger opp blogger i side-baren sin bør man velge og legge de opp slik at ikonet synes. Det vil si at bildet fra bloggen deres synes. Blogglister uten bilder blir sjeldent lest.
Ofte kan det også lønne seg og lage en liste i side-baren over mennesker som har lagt deg i side baren, om du oppdager at du er på en. Og det gjør du ofte ved og se på statistikken din over hvor besøkene dine kommer fra.

Men for mange er det vanskelig og få kommentarer, og i diskusjoner jeg har sett rundt omkring dette tema, så tror mange at det har med pintrest og Tumblr og lignende sider og gjøre. Vi er kanskje ikke så flinke i bloggene lengre. Men at det du gjør reflekterer tilbake er veldig sant. Jeg ser det veldig godt på min side. Før jeg ble med på DT team hadde jeg kommentarer, og var flink til og besøke andre. Nå har jeg så mange DT team og alt for mye og gjøre sånn ellers også. Og selv om siden min er veldig godt besøk, får jeg sjeldent en kommentar, for jeg har jo så sjeldent tid til og kommentere selv. Inntil jeg nå testet ut at det jeg skriver her har noen virkning, og nå har jeg begynt og få kommentarer igjen.

kommentarer

En siste ting som kan skaffe deg mer besøk er en bloggcandy. Man forlanger at de blir en følger, og at de hjelper til med og spre ryktet om bloggcandyen igjennom side-baren i deres egen blogg. Ofte er det slik at om en leser kommer inn på en side med få følgere og lite kommentarer, så går de bare videre. Spesielt om det første innlegget ikke tiltaler de. Men om bloggen har mange følgere og mange kommentarer kan det første innlegget være helt forferdelig, men de tar seg allikevel tid til og se hva som er spesielt med bloggen.

 

Translate »