Bilderedigering i Paint

Om man er livredd for bilderedigering og bare vil gjøre det enkleste av det enkleste så er Paint programmet for deg. Paint leveres som standard sammen med alle pc.

Når man vil redigere et bilde i Paint, finner man frem bildet og høyreklikker det. Da vil du få opp et valg som sier åpne i, og når du trykker der velger du da paint. Du kan også åpne paint og hente bilde derifra.

paint_01

Slik ser da Paint ut, når du har hentet bildet inn. Om du ikke ser bildet ditt ordentlig fordi det er gigantisk stort så ser du nederst til høyre på skjermen. Der har du en liten slider, og den drar du da ned i prosent, så krymper du bilde på skjermen. Så på verktøylinjen din ser du at det står endre størrelse, og denne trykker du på. Om du vil fjerne deler av bildet bruker du knappen beskjær først. Det er ikke alltid Paint gir deg muligheten til dette, men da kan du beskjære bildene i bilder først, som også kommer standard med alle pc.

SE OGSÅ: BILDEREDIGERING I PHOTOSCAPE – DEL I

paint_02

Da vil du få opp denne boksen her. Pass på at du merker av i boksen for at den skal vise pixler. Og i boksen hvor det står behold størrelsesforhold. Så er det bare og skrive inn hvor mange pixler du vil den lengste siden skal være. Jeg anbefaler og redigerer til 640px og under 200kb. Dette har med at det da passer inn aller fleste steder + at de tar mindre plass i bloggen din. Trykk ok når du er ferdig, også lagre. Når du har trykket lagre vil du kunne se under bildet ditt størrelsen på det nye bildet.

Paint kan også brukes til vannmerking: Om du ser på det øverste bilde så ser du en stor A på verktøylinjen. Trykk på den så kan du dra en tekstboks på bildet ditt.

paint_04

Med en gang du drar tekstboksen hopper verktøylinjen over til fanen tekst som vist på bildet her. Du skriver da inn teksten din, justerer font og størrelse. Og når du er fornøyd, så dra tekstboksen så nærme teksten som mulig. For og flytte boksen ditt du vil fører du musa mot en av linjene, og når pekeren blir til fire piler i kors kan du dra. Og da drar du teksten ditt du vil. Resultatet mitt ble slik som under her.

paint_03

Vil du ha flere muligheter en dette i redigeringen din anbefaler jeg deg og prøve Photoscape.


Posted

Translate »