Nyheter fra CHA-messen

Av Kirsten Hyde

CHA er en konferanse og forhandlermesse, hvor nyheter innenfor scrappemarkedet vises til forhandlere. Produsenter fra hele verden drar til messa for å sette opp stand og vise produktene sine, mens eiere av scrappebutikker drar for å se nyheter og bestille varer. Denne våren ble messa holdt i Anaheim i California.

CHA 2016 - FINNABAIR - KEREN TAMIR - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 1

Denne gangen hadde jeg 4 layouts og en alter utstilt på messa, på Kaisercraft sin stand.  Det var derfor ekstra gøy å få dra på messa og se tingene utstilt.

CHA 2016 - KAISERCRAFT - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 5

Det er utrolig mange produsenter på markedet, og utrolig mange stiler. Jeg fant ikke noen av de skandinaviske produsentene Maja, Papirdesign og Pion på messa. Utover dette er det mange fine papirkolleksjoner som kommer fra FabScrap, Kaisercraft og Prima som passer godt inn i det norske markedet med søte, duse og vintagefarger. Det blir mye blomster, sjø, creme, grått, rosa og blått. Graphic 45 følger sin egen stil, men her er det også gode kolleksjoner som jeg har tro på, som City Shapes.

CHA 2016 - KAISERCRAFT - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 15

I år var det tydelig å se trender i markedet. Plannere var er stort i markedet akkurat nå. Det finnes en stor mengde med ulike plannere. Hobbykunst er den butikken i Norge som er ledende på plannere, og de har størst utvalg. Jeg tror vi kommer til å se mye plannere i det norske markedet fremover.

CHA 2016 - PLANNER - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 9

CHA 2016 - HEIDI SWAPP - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 4

Mixed media er også stort. Finnabair og hennes produkter er stor og hun viste mange nye produkter på messa. Du kan se flere bilder i blogginnlegget mitt om Finnabair på CHA. I tillegg har Tim Holtz mange spennende produkter og mye fine nye stensiler. 13 arts, som er et polsk merke, var ikke på messa. 13 arts er et voksende merke, og er fantastisk innenfor mixed media. Her anbefaler jeg å følge med på bloggen, designteamet og på produktene, for de er virkelig gode og har gode priser. I Norge kan du finne 13 arts produkter hos Scrappehjertet.

CHA 2016 - FINNABAIR - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 1

Det ble vist mye layouter fra de ulike designteamene. Layoutene som ble vist på messa var typiske mixed media layouter, hvor designerne har brukt spray, stensiler, bygd med papir i lag på lag og med mye blomster. Dette er typiske layouter som man henger på veggen, enten i 3D ramme, eller fester på lerret.

CHA 2016 - PRIMA - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 2 CHA 2016 - PRIMA - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 4

Det var også vist masse god inspirasjon i ulike 3D kreasjoner. Graphic 45 pleier alltid ha en stand fylt med ulike 3D kreasjoner. I år, var standen blant annet fylt med platespiller, telefonkiosk, byster med kjoler, bokser, trikk, buss og ulike lamper. Dette er alltid en inspirerende stand. Det er gøy å se at designteamet har bygget mange av 3D kreasjonene fra bunnen av. Du kan se flere bilder av Graphic 45 sin stand og video i et av mine tidligere blogginnlegg.

CHA 2016 - GRAPHIC 45 - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 24

Tim Holtz hadde stor stand og demo. En av tingene han hadde med var diesene til de små husene sine. Diesene bygger på hverandre, med et grunnhus og istapper eller tårn som tilleggsdies. Skal du for eksempel ha kirke, må du ha både tårndies (250kr) og grunnhuset (500kr). Du kan se flere bilder og demo av distress crayons i bloggen min fra Tim Holtz sin stand.

CHA 2016 - TIM HOLTZ - HOUSE DIES - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 9

Kuttemaskiner som Silhouette og Scan and Cut var også med på messa. Silhouette hadde en stor stand, med alle maskinene sine med på messa. Heartfelt creations hadde en del papirkreasjoner i 3D som er laget med kjøpte kuttefiler, og hadde gode eksempler på hva man kan lage med maskinene. Generelt er det mer Silhouetter i salg i Norge, enn Scan and cut. Det er dermed lettere å få tak i ekstra kniver og matter til Silhouetten i Norge. Nye maskiner er stadig i utvikling fra Silhouette og nye produkter kan forventes fremover. Allikevel anbefales det å starte med Portrait eller Cameo hvis en skal ha en vanlig kuttemaskin.

CHA 2016 - HEARTFELT CREATIONS - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 8

3D printere var også vist fram på messa. Disse maskinene er relativt dyre i innkjøp, og passer derfor ikke for den vanlige scrapperen. Men de er morsomme i bruk. Printeren bruker et plastmateriale som den legger lagvis, slik at du kan få printet en 3D figur etter eget ønske.  Å designe godt med 3D printer krever trening.

CHA 2016 - 3D PRINTER - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY - 1

Håper du fikk litt inspirasjon.

CHA 2016 - SPARKLE - KIRSTEN HYDE - MYHYDEAWAY

Foto: Kirsten Hyde
Publisert med tillatelse


Tags:

Posted

Translate »