Månedens papirprosjekt 2021 – april

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av en vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2021”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for april.Månedens papirprosjekt – april er en teknisk avansert layout laget av Tone i Norge. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Jeg har valgt layouten fordi jeg synes det var spennende arbeid med bakgrunn. Farger i grønt og sort på hvit bakgrunn, skaper kontrast og tar igjen fargene i bildet. Spennende layout som skiller seg litt ut både teknisk, i stil.”Hvordan er prosjektet laget?
Jeg starter med hvit kartong 30×30 og valgt punch øverst og nederst på arket. Så limer jeg på masse reste-scraps-strimler loddrett og vannrett. Jeg bruker QuickGlue fra Panduro. Jeg velger da gjerne hvitt eller strimler i den fargen prosjektet skal være i. I dette tilfellet grønt. Deretter påfører jeg gesso. Når dette er tørket så påfører jeg heavy gesso med valgt stencil. Når jeg skal påføre farge så bruker jeg ofte Distress Ink eller Distress Oxide på en liten plastlomme, men her kan man bruke både spray og pulver og det en måtte ønske. Deretter sprayer jeg på vann…klemmer plastlommen litt sammen og trykker dette ned på siden. Til slutt stempler jeg litt vilkårlig med valgte stempler.

Hva slags materialer er brukt?
I dette tilfellet har jeg brukt die cut og washitape på bakgrunnen før bildene og annen pynt festes. Ellers har jeg pyntet med chipboard, candi, billetter, tråd og litt annet scraps jeg har hatt liggende. Jeg er en person som prøver en masse før jeg ender opp med pynten jeg skal bruke. En LO kan derfor ligge alt fra en dag til en uke før jeg har bestemt meg og før jeg kommer i mål.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
I ren scrappetid vil jeg anta dette kan ta ca et par timer.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Inspirasjon har jeg funnet ute på nett. Man tar litt ideer fra en LO der og en annen LO der.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Tones scrapperom


Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – april som “Årets papirprosjekt 2021” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2021 og en måned fremover. Den 7. februar 2022 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. Du vil etterhvert finne alle månedsprosjektene i 2021 her “Månedsprosjekt” og vi avslører månedsprosjektene i TPC Magazine den siste dagen i hver måned. 

Foto: Tone
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.


Posted

Translate »