Månedens papirprosjekt 2020 – desember

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av en vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2020”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for desember.Månedens papirprosjekt – desember er en vakker krans laget av Anne-Lena i Norge. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Her er papirkunst til fingerspissene. Så mange flotte detaljer, oppdager noe nytt hver gang jeg ser på kransene. Her er det lagt ned mange timer arbeid og pirk. Kransen vi har valgt ut har ulike lag, teknikker, blomster og fin fargeharmoni.”

Beskrivelse

Beskrivelse av prosjektet?
Kransen er en Quilling krans.

Hvordan er prosjektet laget?
Quilling er en teknikk hvor man ruller, former og bretter papirstrimler i ulike former. Quilling er en eldgammel teknikk som antas å stamme helt fra oldtidens Egypt. Under renessansen på 1500-tallet brukte franske og italienske munker Quilling til å dekorere bøker og religiøse gjenstander. Jeg kom over Quilling ved en tilfeldighet i fjor og det har blitt en alt oppslukende hobby for meg. Har prøvd meg frem med ulike teknikker. Kransen er satt sammen av mange ulike deler. Alt er håndlaget. Jeg har klipt ut et og et blad fra hobby kartong og formet ulike blomster med en såkalt Quillingpenn.

Størrelse på prosjektet?
Kransen er 20 centimeter i diameter.

Hva slags materialer er brukt?
Det er brukt hobby kartong, Quilling papirstrimler og hurtigtørkende lim. Bakgrunnen er akvarell ark, som tåler all fuktigheten av limet. Jeg laget 9 kranser samtidig , hvor jeg laget alle bitene først, før jeg limte de sammen. 

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Det ble nesten 300 timer totalt. 

Adresse til eventuell blogg/webside?
Har en Instagram konto: @anne_quilling

 


Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – desember som “Årets papirprosjekt 2020” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2020 og en måned fremover. Den 7. februar 2021 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. Du vil etterhvert finne alle månedsprosjektene i 2020 her “Månedsprosjekt” og vi avslører månedsprosjektene i TPC Magazine den siste dagen i hver måned. 

Foto: Anne-Lena
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt. 

Translate »