Månedens papirprosjekt – februar

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av en vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2021”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for februar.Månedens papirprosjekt – februar er et flott album laget av Lise Mariann i Norge. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“Lise Mariann har laget et herlig og fargerikt kort med et morsomt motiv og en koselig tekst. Motivet er satt sammen av flere elementer og danner en “scene”. Kortet har et rent og enkelt design samtidig som det har flere spennende detaljer.”

Beskrivelse av prosjektet?
Mitt kort er i spreke påskefarger med motiv av 4 påskeegg. Rundt eggene springer 3 søte påskeharer og har helt tydelig funnet en haug gulrøtter i sine påskeegg i år.

Dette er et kort med påsketema, men ikke nødvendigvis ment som et påskekort. Da jeg egentlig ikke pleier å sende kort til mennesker kun fordi det er påske, ville jeg at kortet skulle kunne brukes som fødselsdagskort eller til en annen anledning i påsketider.

Hvordan er prosjektet laget?
På dette kortet har jeg brukt en kombinasjon av håndklippede motiver fra mønsterark og fargelagte og utklippede stempeltrykk. Alle motivene har jeg montert sammen i lag adskilt med skumtape for å skape mest mulig dimensjon på et hvitt kortpanel. Kortpanelet er så montert på en gul kortbase.

Størrelse på prosjektet?
Prosjektet er 10,8 x 14 cm (4,25 x 5,5 tommer)

Hva slags materialer er brukt?
Til dette kortet har jeg brukt hvit og gul ensfarget kartong, eggene er klippet ut av Simple stories snap cards design papir og mattet med hvit kartong.

De søte kaninene, gulrøttene og teksten er stemplet med Lawn Fawns «Some bunny» stempelsett og fargelagt med Copic markers i fargene:

  • Kaniner: W1, W3, W5, W7, 0, RV11, RV10 og R00
  • Gulrøtter: Y38, YR07, YR04, G28, YG23 og YG17

Alle de fargelagte motivene har fått en highlight med hvit gel pen.

Jeg har i tillegg brukt hvit Ninah solar white kartong og gul bazzill kartong samt Transtype alkoholtusjpapir.

Kortpanelet ble kuttet ned til riktig størrelse med Lawn Fawn stitched rectangle die.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Litt usikkert siden jeg gjerne mister tid og sted når jeg sitter og koser meg med papir og lim Jeg ser imidlertid for meg at jeg brukte ca. 1 time effektivt på dette kortet, men mer på grunn av diverse Instagrampauser innimellom.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Jeg ble inspirert av en skisseutfordring på nett og dykket deretter ned i mitt (store) lager av Lawn Fawn-stempel og da jeg så kaninene skjønte jeg at de fire elementene på skissen måtte være påskeegg og jeg så straks for meg et yrende liv av kaniner rundt eggene.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Du finner meg på Instagram som Scrappylisemaa. Velkommen innom.


Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – februar som “Årets papirprosjekt 2021” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2021 og en måned fremover. Den 7. februar 2022 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. Du vil etterhvert finne alle månedsprosjektene i 2021 her “Månedsprosjekt” og vi avslører månedsprosjektene i TPC Magazine den siste dagen i hver måned. 

Foto: Lise Mariann
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.

Translate »