Månedens papirprosjekt – juli

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av en vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2021”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for juli.Månedens papirprosjekt – juli er en flott tag laget av Anna-Karin i Sverige. Begrunnelsen for valget vårt er: 

Anna-Karins instagramflöde är fyllt av inspiration. Det som gjorde att jag fastnade för just den här tagen, Mushroom Forest, är för det första den välarbetade bakgrunden. Sedan så har hon använt roliga dies, sådana som jag tycker är fina, men funderar över hur man ska använda dem på ett fint sätt. Till sist så måste jag säga att jag fastnade för de små detaljerna, som paljetterna och den lilla biten väv längst ned. Jag vill dessutom slå ett slag för hennes blogg, det finns många fina tutorials där för alla som är nyfikna på hur hon skapat sina alster“.Beskrivelse av prosjektet? 
Projektet är en tag med en rolig bakgrundsteknik och en ”skog” gjord av svampar, eller kanske svampträd. Den är menad att ha ett sagotema.  

Hvordan er prosjektet laget?
Svamparna är ’die-cuttade’ från akvarellpapper och målade med glansiga och glimrande akvarellfärger. Klistra sen ihop de olika delarna för att skapa svamp-träd.  

Bakgrundsstämpeln stämplades med två bruna färger Distress Oxide Ink och embossades sen med genomskinligt och beigt embossingpulver. Jag embossade den med cirka tre lager pulver genom att arbeta med en del i taget. Om embossingpulver hamnar på fel ställe, så låt det vara kvar. Det ger ännu mer tekstur till bakgrunden. Lägg sen till mer färg med Distress Ink. Till slut användes lite Sizzix Luster Wax här och där, för en metallisk look. 

Størrelse på prosjektet? 
Det är en vanlig tag, storlek #8. 

Hva slags materialer er brukt?
Bakgrundsstämpeln är från Simon Says Stamp och heter Wood Planks Background. De stämplade orden och meningarna kommer från Simon Says Stamp Forest Scenery set. Sizzix Tim Holtz Toadstools set användes till svampträden och de målades med Kuretake Gansai Tambi Gem färger. Tim Holtz idea-ology dekorationer användes också, samt både Distress Ink och Distress Oxide Ink. Tagen är en mixed media tag av Ranger och jag använde även Sizzix Luster Wax. 

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Det är alltid lite svårt att säga eftersom jag ofta jobbar med flera saker samtidigt. Jag skulle gissa på ca 2 timmar. 

Hva inspirerte deg til å lage dette? 
Jag promenerar i skogen varje dag och blir ofta inspirerad av naturen och dess magi.  

Adresse til eventuell blogg/webside? 
Layers of Ink
Länk till projektet: Mushroom Forest


Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – juli som “Årets papirprosjekt 2021” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2021 og en måned fremover. Den 7. februar 2022 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. Du vil etterhvert finne alle månedsprosjektene i 2021 her “Månedsprosjekt” og vi avslører månedsprosjektene i TPC Magazine den siste dagen i hver måned. 

Foto: Anna-Karin
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.

Translate »