Månedens papirprosjekt 2021 – juni

Hver måned fremover vil vi finne fram til et papirprosjekt som vil bli kåret til “Månedens prosjekt” i TPC Magazine. Prosjektet skal være laget av en skandinavisk papirkunstner. På slutten av året vil vi ha samlet tolv månedsprosjekter hvor av en vil bli kåret, av TPCs lesere, til “Årets papirprosjekt 2021”. I dag har vi gleden av å presentere månedsprosjektet for juni.



Månedens papirprosjekt – juni er en flott eksplosjonsboks laget av Ewa i Sverige. Begrunnelsen for valget vårt er: 

“En enkel och stilfull utsida, utstansade band som representerar Sveriges gul/blåa flagga. Många fina foto, andra små detaljer på insidan som gör boxen fulländad. Snyggt ihopsatta med de vackra pappren och de trevliga stämplarna. Ett minne för livet och stunden då tjejen tog studenten”.


Hvordan er prosjektet laget?
Min box har tre lager, det understa är 30x30cm, nästa är 29×29 cm och det översta 28x28cm. Till det har jag använt vit cardstock. Bigat efter bilden, och klippt bort hörnrutorna. Sedan klädde jag alla flikar med färgad cardstock (gul och blå har jag använt). och mönsterpapper från Pysseltagens egna serier ”student” och ”party”. Jag gjorde två fickor till bilder, två kuvertliknande fickor och två flikar med öppningsbara ”sidor”. Använde magneter till att stänga med.

Hva slags materialer er brukt?
De stora stämplarna på locket är från Pysseltagens egna clearstamps. De stora bokstavsdiagnoserna är från sizzix och siffrorna är Marianne design. Övriga textdies är lite olika men flera är nog från roxstamps. Det som tog längst tid var att hitta bilder och texter som passade. Använde både dator och mobil till att redigera med och skrev ut dem på fotopapper. 

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Jag hittade den lille studentnallen på Dollarstore redan förra året och då satte planerna på boxen igång. Mitt barnbarn skulle ta studenten i år och jag tänkte att den söta nallen blir perfekt. Så jag var ute i god tid! I våras började jag söka på explosion box både på Pinterest och youtube och fick massor med inspiration.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Jag har en instagramsida. #ewas_scrapperi


Avstemming

Dersom du vil stemme fram Månedens papirprosjekt – juni som “Årets papirprosjekt 2021” vil du få mulighet til det fra 31. desember 2021 og en måned fremover. Den 7. februar 2022 vil vi avsløre hvilket av de tolv papirprosjektene som fikk flest stemmer. Du vil etterhvert finne alle månedsprosjektene i 2021 her “Månedsprosjekt” og vi avslører månedsprosjektene i TPC Magazine den siste dagen i hver måned. 

Foto: Ewa
Publisert med tillatelse

Nøkkelord dansk: Papir projekt. 
Nøkkelord norsk: Papirprosjekt. 
Nøkkelord svensk: Pappersprojekt.

Translate »