,

Vårkort – “Choose to shine”

Annas vakre vårkort var et av “Månedens prosjekt” i TPC. Begrunnelsen var som følger: “När jag först såg Annas kort så hajade jag till så där som man gör när något intressant sveper förbi i flödet. Jag var tvungen att titta närmare. Det till synes enkla kortet innehåller så många intressanta detaljer – vit fotomatta på vit kortbas, vit nätmönstrad bakgrund, sytråd i flera färger, blommor och blad i olika former och färger och en text som är stor men ändå inte för dominant i och med att det är ganska tunn svart text på vit bakgrund. Jag har sett kortet i mitt flöde många gånger och varje gång stannar jag upp och tittar. Jag gillar i och för sig verkligen CAS-kort (Clean and Simple) men mest av allt gillar jag kort som har en elegant design och det tycker jag att det här kortet har. Det är enkelt, vackert och komplett. Så jag tröttnar inte utan tittar på det igen och ingen. Därför har jag valt det till månadens projekt.”

  • Type prosjekt: Kort
  • Anledning: Generell
  • Stilart: Clean and Simple
  • Teknikker brukt: Die Cutting
  • Pynt/dekor: Die Cuts
  • Hovedfarge: Hvit

SE OGSÅ: FORÅRS KORT

Beskrivelse av prosjektet?
Mitt kort är ett färgglatt, rent och städat kort i CAS-stil (Clean And Simple) Jag föredrar nästan alltid att skapa i det spektrat, rent men med glada färger. Den här gången föll valet på blommor av Tim Holtz/Sizzix infärgade med Dylusions Shimmer Sprays och Distress Oxides. Blommorna vilar på en spets av en die från Tonic Studios och, såklart, SYTRÅD. Sytråd är nästan ett måste då jag pysslar. Texten är en Quote Chip av Tim Holtz.

Hvordan er prosjektet laget?
Jag började med att preppa pappret jag skulle stansa ut blommorna från med ett A4 ark med dubbelhäftande tejp för att kunna fästa blommorna lättare på kortet men också för att kunna fästa dom på ett plastunderlag vid infärgningen. Jag stansade även ut spetsnätet. Då det var gjort färgade jag in blommorna, torkade dom och sedan var det bara att bestämma mig för hur layouten på korten skulle vara och montera, så skoj!

Størrelse på prosjektet?
Kortets storlek är 4″x6″ (ca 10×15 cm).

Hva slags materialer er brukt?
Kortbasen är en färdig kortbas som kommer i en förpackning från Creative Card Making med 10st kuvert och kortbaser, just dom här är offwhite. Blommorna och spetsnätet är utstansat ur White Stampingcard från Crafters Companion. Blommorna är infärgade med olika kulörer av Dylusions Shimmer Sprays och Distress Oxides av Tim Holtz/Ranger Ink Texten är en Chipboard Quote Chip ur Theories, Tim Holtz Idea-Ology. För att fästa dom olika elementen på kortet har jag använt Craft Perfect dubbelhäftande tejp från Tonic Studios, Novo Deluxe Adhesive från Tonic Studios, dubbelhäftande foamtejp från Stix2 Jumbo Roll 10mm bred.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Jag skapade dom här korten på en av mina Facebook Live’s för CiLi in Papers (en Svensk Scrapbookingbutik jag är designar för) och jag gjorde två liknande kort på ca en timme så gissningsvis tog det här kortet ca 30-40 min.


Hva inspirerte deg til å lage dette?
Det var dom båda olika förpackningarna med dies, både blommorna och spetsnätet, som fick igång tankarna till det här kortet.

Adresse til eventuell blogg/webside?
Cili in Papers blogg: Blog – CiLi In Papers
Instagram- @uraanna
Länk till videon från Livesändningen – CiLi in Papers – video

Translate »