Kalender – Nytt år og nye muligheter

Vi har akkurat klokket inn det nye året, så jeg vil først benytte anledningen til å ønske dere alle et riktig godt nytt år. I årets første artikkel fra meg så syns jeg det  må være en perfekt tid å lage kalenderen min for 2022.


Type prosjekt: Kalender
Anledning: Nytt år
Teknikker bruk: Poser med lag på lag
Pynt/dekor: Dies, stempler, blomster, perler, diecut
Hovedfarge: natur og krem med innslag av farger
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, Bind-It-All


Jeg skal lage en posekalender med ekstra lange tags. Begge sidene på tagen skal brukes.  Dette er egentlig en fin venninnegave hvor man kan fylle de med hva man har lyst til. Min inneholder oppskrifter denne gangen. Oppskriftene er tilpasset til de ulike månedene i året.

Start med 12 papirposer. Finn en størrelse du liker. Jeg syns det er lurt å velge størrelsen på posene litt etter hva du tenker skal være temaet på tagen. I og med at min er til oppskrifter denne gangen så er mine poser 20cm. lange. Det er alltid mye tekst som skal med.  Lag 12 ekstra lange tags som passer i posene. Husk at tagen ikke skal være like brei som posen, det må være plass til hulling og spiral. Posene legger jeg med åpningen annen hver gang med åpning til venstre og høyre. Det må du huske på når du setter på dekorpapir så det ikke blir opp ned når du huller. Dekorpapiret skjærer jeg 0,5cm mindre enn konvolutten alle veier.

 

Da skal jeg lage kalender. Her finns det mange fine du kan kjøpe i Scrappebutikker. Jeg velger å skrive ut en egen denne gang da den passer perfekt i størrelse til min posekalender. Du kan gjøre mange valg her https://www.timeanddate.no alt er faktisk gratis. Husk at du må endre innstillinger på type papir på printeren din dersom du ønsker å skrive ut på Bazzill eller andre tykke papir. Her ser dere mitt ferdige resultat.

Neste er å finne oppskrifter og skrive ut. Jeg skriver mine ut flere ganger på vanlig kopipapir, før jeg har tilpasset de så de passer inn på tagene og ikke minst at delingen av ord blir riktig. Jeg skriver fremgangsmåten inn på den ene siden av tagen og innhold på den andre. Da er det enkelt å bare ta et bilde med mobilen før turen til butikken, da ligger handlelisten klar på mobilen.

Da nærmer jeg meg slutten for ferdig montert kalender. Bind-It All maskinen min blir nok stående fremme på arbeidsbordet en stund fremover. Jeg har flere rundt meg som fortjener en koselig liten hilsen. Gleder meg til å kaste meg på neste kalender:) Et lite tips helt på slutten. Lurt å ikke pynte noe særlig på tagen da den trekkes opp og ned av posen ved bruk, da faller det bare av allikevel.

Håper dette kunne friste til å lage en kalender eller to og ikke minst dele sine beste matopplevelser med venner og familie.

Masse klemmer Betina

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.