Ny skribent i TPC Magazine

De som har fulgt TPC Magazine en stund har nok lagt merke til Gunns vakre papirprosjekter. Gunn har vært med i TPC Magzines “Gjestedesign-team” siden 2016 og hun blir fra og med 2018 fast skribent. Vi er glade for å ha med oss Gunn og i denne presentasjonen kan du bli bedre kjent med vår nye skribent. Tips gjerne Gunn eller andre i redaksjonen om emner du vil lese mer om i TPC Magazine.


Hvem er du? Fortell litt om deg selv?

Hei, Jeg er Gunn Kjersti Olsen fra Nordkisa. 10 min fra Gardermoen.
Har en sønn på snart 19 år.
Daglig jobber jeg på kontor, har nettopp byttet jobb så alle oppgaver er ikke spikret ennå.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid drevet med noe, alltid vært kreativ. Bl.a. form og farge, ulike former med perler, søm/stoff, gips og keramikk. Jeg startet med papirhobby i 1999 da min sønn ble født. Jeg hadde kjøpt boka «Mine første år», men syntes det blir litt lite plass i den. Jeg laget en tilleggsbok med løse ark som jeg dekorerte, skrev historier og notater, limte inn billetter etc. Jeg visste ikke da at det jeg drev med hadde et eget navn.

Etter hvert ble det litt hjemmelagede kort og gavelapper, veldig enkelt. Var på ett kurs, etter det ryddet jeg vekk all annen hobby!

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager for det meste kort, men er veldig glad i bretting. 3D prosjekter og ulike esker/gaveinnpakninger. Gjerne slike prosjekter som jeg kan jobbe med litt over tid. Det er utfordrende og morsomt. Leker med tanken på å starte litt med PL for å organisere bildene mine litt mer.

Holder ofte du på med papirhobbyen ofte?
Det varierer litt, i perioder hver kveld. Andre perioder bare en kveld i uka. Har jeg mange frister, bestillinger og ideer blir det hver dag. Noen ganger blir man litt mettet og andre ganger skjer det for mye andre ting som må prioriteres. Men jeg prioriterer hobbyen ofte da den gir meg et kjærkomment pusterom i hverdagen. Og jeg blir litt rastløs hvis det går for lang tid uten at jeg sitter ved pulten.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?

Vet ikke om jeg har noen spesiell stil jeg. Det er kanskje litt øye som ser. Lager det jeg har lyst til, og liker å prøve meg på nye ting. Men det som kanskje kjennetegner mange av mine prosjekter at jeg bruker mye farger ton-i-ton, blomster, perler og sommerfugler. Liker mange små detaljer. Men det er lærerikt og gøy å jobbe utenfor komfortsonen.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

Slede – Prosjekt jeg har hatt på «to do» lista mi lenge, og endelig fant jeg tid til den. Jeg ble veldig fornøyd med kalenderen. Den ble slik jeg hadde sett for meg.

Kalender – Fra 2014, men den laget jeg til min pappa da han var syk. Fylte den med små gleder i en ellers svært vanskelig hverdag. Er så takknemlig for at jeg prioriterte det og fikk gitt han den før han døde.

Konvoluttkort – Her har jeg lekt med lag på lag, maling og glitter. Kortet ble veldig tungt, men gøy å leke seg litt. Fornøyd med farger og harmoni på kortet.

Kamera – Jeg har laget flere forskjellige. Egentlig fornøyd med alle, men liker dette godt. Spesielt fargevalget med sort og rødt. Kortet er laget med masse omtanke og kjærlighet.

Klokke – Kurs med Finnabair. Her fikk jeg leke meg i en annen sjanger enn jeg normalt driver med. Ingen rette kanter eller stram struktur. Utfordrende, men utrolig morsomt. Her fikk jeg prøvd nye medium/effekter.

Hva inspirerer deg?
Alt og ingen ting. Andre scrappere selvsagt, i alle stiler. Blir inspirert av reklame, interiørmagasiner/butikker, utstillinger og emballering. Og det kan være de små ord/ting som gir de fineste ideene. I følge mine venninner ser jeg potensiale i «alt», og det er kanskje sant.

Kan du nevnte noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er så mange utrolige flinke og uredde scrappere der ute. Og alle inspirerer på ulike måter. Innimellom sitter jeg på Pinterest og Instagram og beundrer alt det kreative og flotte som er laget. Ingen nevnt, ingen glemt .o)

Er det noe innen papirhobby du har lyst til å lære deg?
Jeg kunne ønske meg mer trening på fargelegging. Vet jo at jeg hadde utviklet meg mer hvis jeg hadde praktisert det oftere, men det stopper litt opp. Det å bruke ulike fargeleggingsverktøy og materialer vil jeg gjerne lære mer om. I tillegg ønsker jeg tid til å lære mer om Silhoutte’n min. Få tid til å bruke den mer og lære mer om eget design.

Kan du nevnte fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Papirskjærer
Linjal
Dies
Stempel
Lim/3D puter

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Dies og stempler fra Papirdesign
Ark, får aldri for mange
Ellers har jeg vel mer enn nok inne på rommet mitt

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Jeg har vært på kurs med Tim Holtz, Finnabair og Dyan Reaveley, alle tre et stykke unna det jeg lager til daglig. Men utrolig gøy, lærerikt og utfordrende å være på kurs med dem. De er veldig uredde i forhold til bruk av form, medier og farger. Kunne jeg tenke meg å møte Tara Brown. Hun lager de lekreste prosjekt med massevis av detaljer. Ellers er det alltid hyggelig å hilse på nye ansikter i miljøet. Alle har noe å bidra med på hver sin måte syntes jeg. Så jeg er litt «ja takk» til alle jeg.

Hvordan er din scrappeplass?
Pappa og jeg pusset opp rommet sammen. Han var veldig oppsatt på at jeg skulle få et lyst og brukervennlig rom med god benkeplass. Rommet er jeg kjempe fornøyd med selv om det er litt overfylt nå.

Hvor kan vi finne deg?
Blogg: gunnspapirpyssel
Instagram: gunnkjo
Pinterest: GunnsPapirpyssel

 


Posted

Translate »