,

Nyttårsforsetter og Copics

Er det flere som har satt seg mål eller nyttårsforsett for 2018? Mine mål for våren er: Bli god på å fargelegge med Copic og bli kvitt en del restepapir. Og nå er jeg alt i gang.


Prosjekt: Kort
Anledning: Bruk restepapir og bli flinkere til å fargelegge med copic
Stilart: Clean and Simple/CAS
Teknikker brukt: Fargelegging
Hjelpemiddel: MarkerPal app


Type prosjekt – Nyttårsforsett

Jeg har ønsket meg penger til jul og bursdag og i romjulen fikk jeg kjøpt meg en del flere copics og nå har jeg litt fargekombinasjoner å velge på. Men det er mange farger i copics og ikke så lett å holde styr på kombinasjoner og hva du har av farger. Jeg ble tipset i butikken om en App som heter MarkerPal. Den er helt fantastisk – helt sant. Den koster ca 50 kroner men er verdt det.

Her får du lagt inn alle fargene du har, alle farger du ønsker deg kan du legge inn. Du får også en oversikt over alle farger som finnes. Det er flere forslag til fargekombinasjoner og du kan legge inn dine egen. Et lite kryss nederst på fargen viser om du har fargen. Du finner den i appstore på Apple og i Google Play.

For meg som er ganske ny på Copic og hadde laget meg fargekart som stadig måtte oppdateres for hvert innkjøp, samt notater på papir på fargekombinasjoner jeg synes var fine – så er det fantastisk og ha alt dette med meg på telefonen. Da slipper jeg ha med papirene i butikken. Mye mer smidig og oversiktlig.

Jeg investerte også i en god veske til å ha pennen i. Det er nå lett å velge farge siden alle er sortert etter farge og nummer og jeg ser de stående. Før så hadde jeg de liggende i en boks, og jeg brukte lang tid på å finne riktige farger.

Fargeleggingen

Små motiver er lettere å starte med enn store, så jeg stemplet opp en god del forskjellige motiver på copic ark 250 gr. Etter litt prøving og feiling endte jeg opp med disse som jeg ville lage kort av. Det skal mye mer øving til, men i første omgang var jeg fornøyd med disse.

Neste nyttårsforsett er å bruke mer restepapir, så det har jeg gjort på disse kortene.

Det var en artig øvelse å kun bruke restepapir. Det ble en helt ny tankeprosess når man bare skal velge blant rester, men kortene ble enkle og fine. Jeg har laget de litt forskjellig, men de er alle CAS. En annen positiv ting med dette er jo at nå har jeg alt laget 2 julekort for 2018. Så tidlig ute har jeg aldri vært.

Håper du fikk litt tips og inspirasjon. 

 


Posted

Translate »