,

Lave mange forskellige kort ud af det gamle scrapkøb

Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at klukke af grin, da jeg så The Hoarders video på You Tube om en farverig amerikansk kvinde og hendes vilde scrapkøb. Det er muligt, at man skal være en scrapper for virkelig at forstå hendes hang til denne scrapbooking-amok-shopping. Jeg vil gå så vidt, at anbefale alle scrappere til at se denne video. Ikke med det hovedformål at få sig et godt grin, nej, snarere tværtimod. Det er efter min mening en øjenåbner! Vi kender det nok alle sammen – denne tendens til at lade sig totalt overvælde af farver, mønstre og fantastiske nye produkter. Og så sker der en del impulskøb, og nogle gange ender disse nye fantastiske indkøb med at samle støv på hylden eller blive gemt væk i en skuffe.

Kort

Hvad kan man så gøre, hvis man er endt i sådan en situation med sine scrapkøb. Indrøm det! Du er sikkert én af dem. Jeg er én af dem og jeg indrømmer det. Jeg er ikke så slem som før, men jeg falder stadig i indimellem – BIG time! Hvis du er en af mine sister’s-in-crime, så har jeg følgende løsningsforslag til dig.

SE OGSÅ: GENBRUG – INDPAKNING TIL LEGETØJ

  • Gennemgå dine scrap-ting! Er der noget du ikke har brugt eller taget fat på de sidste 1 til 2 år (eller i en evighed)? Så læg det til siden og sælg det til din hygge-scrap klub, på din blog eller til conventions. Ja, du får ikke indkøbsprisen dækket, men du får ryddet ud. Bedst af alt, du får lommepenge til at købe nye (velovervejede) scrapkøb.
  • Tag ét valg og gør det til et projekt! Hvorfor ikke udvælge et af dine gamle køb eller fejlkøb og få det brugt. Det er i bund og grund bare en beslutning, og det er muligvis også en udfordring for dig. Tag udfordringen! Jeg er sikker på, at du sagtens kan finde et eller andet kreativt projekt at bruge det gamle køb til.
  • Klip kreditkortet over! Næppe en løsning nogen af os vælger, men mon ikke manden i familien fortrækker netop denne løsning! Men han læser sikkert aldrig denne artikel!

Personligt har jeg valgt at gøre brug af de 2 første muligheder. Jeg har ryddet ud, prissat og har nu en kasse fuld af scrap goodies. Denne kasse tager jeg med til næste Hygge-scrap, da mine ”overflødige” sager kan være guld værd for andre. Ja, det kan være svært at prissætte sine køb/fejlkøb, men lad det evt. være et startpunkt for en pruttehandel.

Card Mission
Kort
kort

Ud over min salgkasse, har jeg sat mig for at bruge mine første scrapkøb og få dem brugt op. Jeg har valgt, at kalde det min ”Card Mission” for det er en mission for mig, lidt a la Mission Impossible. Missionen går ud på, at jeg skal lave så mange forskellige kort som muligt ud af det gamle scrapkøb. Netop nu er jeg faktisk i gang med Mission nr. 2 på min blog. For jeg elsker udfordringer. Min første Mission var et 8” x 8” scrapbooking kit fra Shop S.E.I. og det var ikke andet en sarte pastel farver. Hvis du er nysgerrig og vil inspireres, kan du se min første blogpost for ”Card Mission – Part 2”. Nu er jeg nemlig i gang med en 8” x 8” blok i friske drengefarver fra Déja Views. Du kan se det første kort fra Déja Views blokken her: Pias Creative World: The Card Mission continues. Nu laver jeg primært kort, hvorfor min Mission er fokuseret på kort. Men det kunne lige så vel være Project Life, LO’s, Mixed Media eller alt mellem himmel og jord. Det er jo det fantastiske ved at være scrapper – der er ingen begræsninger, kun kreativitet!

Sidder du nu og tænker ”puha, det kan jeg slet ikke overskue”? Så tag en dyb indånding og gør det skridt for skridt. Start med én skuffe eller hylde og du bestemmer jo selv tempoet. Har du noget at tabe? Nej, vel! Tænk på det udbytte, du kan få ud af det og kom i gang.

Translate »