,

Organisera ditt scraprum

Var sitter du när du skapar? Har du en egen vrå eller tar du med dina saker till vardagsrummet och schappar medan resten av familjen ser på TV? Så brukade jag göra och fick alltid börja och avsluta ed att flytta saker men nu är jag en lycklig schappade med en egen scrap studio. Välkommen på besök i mitt paradis!

Jag är så lyckligt lottad att ha ett fantastiskt scraprum att skapa i. Jag har gott om plats för förvaring, två bord att skapa vid och till och med rinnande vatten.

SE OGSÅ: MINE TI BESTE TIPS – HOBBYROM ORGANISERING

Vid bänken har jag två peg-boards på vilka jag har små hyllor med färg och även en torkplats för stenciler och penslar.

Jag har också flera flyttbara Råskog- och Råshultvagnar i vilka jag förvarar sånt som jag lätt behöver komma åt.

På ena sidan av rummet har jag en bänk med vasken i ena änden och en plats för min dator på andra sidan. Över och under finns köksskåp från IKEA med gott om plats för förvaring. På en annan vägg har jag en Kallax hylla med 25 fack som så klart är proppfyllda med papper, dekorationer, album och verktyg.

På de andra två väggarna finns  fönster så jag har riktigt bra dagsljus och när det är mörkt så har jag två Daylight-lampor som jag får riktigt bra arbetsljus med.

På mina två arbetsbord finns en plats för att scrappa och även plats för att sy och för att sända LIVE-sändningar. Under pandemin när jag arbetat hemma så har jag fått använda en del av mina bord som arbetsplats. Jag passade på att investera i ett riktigt bra höj- och sänkbart bord. Bordet är så stort så detta har funkar ganska bra.

Jag gillar att kladda med färg så jag har också investerat i en brickvagn som jag kan använda för att lägga pågående projekt eller sånt som behöver torka. Den är väldigt praktisk.

Sist men inte mist så har jag flera olika platser där mina 3 älskade katter kan sova och hålla mig sällskap när jag scrappar – bästa mysfaktorn.

Med ett så pass stort scraprum borde det ju inte vara några problem att hålla ordning och få plats med allt, men det blir ändå alltid så att det samlas en massa saker överallt. Den här artikeln skrev jag både för att tipsa om hur man kan inreda sitt scraprum och för att få en anledning att städa och sortera… gissa om jag lyckades?


Posted

Translate »