Kortmarkeri: Övning ger färdighet

Bokkort vikning

0 1,510

När jag för första gången skulle göra ett bokkort, tyckte jag att det var lite småknepigt att få till sidorna. Därför gjorde jag en siduppsättning direkt efter att jag gjort den första, och sedan gjorde jag ännu en till. Övning ger ju färdighet sägs det.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Generell
Stilart: Retro
Teknikker brukt: Bretting, Die Cutting
Hovedfarge: Blått


Den här gången hade jag inte någon speciell person i åtanke, utan jag gjorde ett “försenat” grattiskort. När jag var på eventet på Annexet vid Globen i mars, gjorde jag inte bara mitt lådkort. Jag shoppade dessutom loss rätt rejält. Då hittade jag en himla bra stämpel som jag nu äntligen ville prova.

Så resultatet, när jag äntligen satte mig vid pysselbordet, var följande: ett färdigvikt bokkort och en ny stämpel. Dessutom var jag duktig på att leta i gömmorna efter gamla saker som kunde återanvändas. Resultatet blev detta.

Blått bokkort 07

Bredden på kortet gör att det kan stå, även när det är stängt. Äntligen fick jag användning för tofsen. Bandet är från en present jag fick i vintras av en släkting. Härligt med återanvändning.
 

Blått bokkort 01

Pinupbilden köpte jag på Globeneventet. Jag valde damen med blå baddräkt. De vita peel-offsmärkerna fick jag i goodie-bagen på eventet. Det blå pappret på flaggan uppe i hörnet, är från förpackningen när man köper Magnoliastämplar.

Blått bokkort 02 Jag ritade stygn med en vit rollpenna. Blev väldigt tydliga streck av pennan, vilket jag blev glad över.

Blått bokkort 03

Baksidan pryds som vanlig av min egna stämpel. Jag har målat ramen på stämpeln med Distress Ink Peacook Feathers och Tumbled Glass.

Blått bokkort 04

På insidan av kortets väggar, använde jag ett blått cardstock som jag gjorde eget mönster på. Jag stämplade med stämpel från BoBunny med Rangers Archival Ink Coffee. Tofsen har jag satt fast med lim bakom pappret i mitten så slipper man se fästningen av det. Översta sidan har jag stansat ut ett blommönster med en stans från Ica (hör och häpnad!). Blommorna har jag köpt begagnade.

Blått bokkort 05 Jag har målat kanterna på översta sidan med Distress Stickles Picked Fence. De ljusblå satängbanden, är återanvända band från 2008. Då använde jag dem runt kolor jag bakade till jul. Sedan dess har de legat och väntat på att användas upp. De är fästa med smal dubbelhäftande tejp. På det viset blir fästningen osynlig. Lim har en tendens att skina igenom satängband.

Blått bokkort 09 Och här är då stämpel som jag köpte på eventet, den är från K-Design. Det är ju inte sällan man upptäcker att man missat någons födelsedag, så denna stämpel är ganska användbar. Blommorna är egentligen vita blommor, som jag själv infärgat med Distress Ink Peacook Feathers.

Blått bokkort 06Jag är mycket förtjust i detta mörkturkosa cardstocket. Dags att inhandla fler av den färgen kanske?

 

Du finner flere bretteteknikker her: Bretteteknikker


Nøkkelord dansk: Bog kort, Foldekort, Folding, Folde teknik
Nøkkelord norsk: Brettekort, Bretting, Bretteteknikk

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »