Artikler om papirhobby

- Advertisement -

Artikler om design & redesign

Månedens prosjekt

Papercraft Papirhobby Papperspyssel Home Deco
Link: Home Deco - Hjemmedekor

 

Link: Stationary - Til skrivebordet

 

Link: Party - Til selskapet

 

Link: Other projects - Andre prosjekt

 

Gjenbruk i papirhobby

Gjenbruk er populært i papirhobby. Man kan gjenbruke ting som man lager til “Altered”-prosjekter, såkalt “Upcycling“. En papprull kan bli til serviettringer og en eggekartong kan bli et dekorativt påskebord-pynt.

Gjennom å bruke det vi kaller “Mixed Media”-teknikk kan man dekorere for eksempel laptop og mobiltelefon. Da bruker man ikke papir som hovedmateriale, men maling som man har kjøpt til papirhobbyen. 

Det finnes også annet utstyr til papirhobby som kan brukes for å dekorere gjenstander. Dette kan være vinyl som man kutter med elektroniske kuttemaskiner. Vinylen kan brukes for å dekorere bilder, julekuler og til og med sokker

Det finnes også mye man kan gjenbruke som pynt på papirprosjekter. Dette kan være knapper, sugerør, ispinner, puslespillbrikker og mye annet. Dette kan du lese mer om på temasiden om “Dekorasjoner”

Alt om papirhobby - papperspyssel

LITT AV HVERT

Når det gjelder annen papirhobby enn kortlaging og scrapping skiller man gjerne mellom “altered-” og 3D-prosjekter. Altered prosjekter er ting som man gjenbruker og redekorerer. Dette kan for eksempel være en sjokoladeeske som man kjøper på butikken og dekorerer med designpapir og pynt. 3D-prosjekter er papirprosjekter som man lager selv fra bunnen av. Dette kan for eksempel være en barnevogn slik du ser eksempel på under.


Papercraft Papirhobby Papperspyssel - illustrasjonsbilde


Her har vi valgt å ikke skille strengt mellom disse to måtene å lage ting på, men heller fokusert på hvilke prosjekter man kan lage. Da er det opp til hver enkelt å skape noe av det man har for hånden. 

“Home Deco” er en kategori hvor vi har samlet alt man kan lage til hjemmet. Dette kan blant annet være bilder og pyntegjenstander. Prosjektene som du finner her og i kategorien “Design og redesign” overfor er ikke alltid laget av papir, men man har ofte brukt utstyr og produkter ment for papirhobby til å lage disse tingene. 

En form for papirhobby hvor man ikke skiller mellom “altered” og 3D er når det gjelder planners, kalendere og journals. Å lage og dekorere egne plannere har blitt mer og mer populært de siste årene, og en del av de som holder på med papirhobby holder kun på med denne formen for papirsyssel. Du finner planners, kalendere og journals under “Til skrivebordet” på denne siden. 

Under kategorien “Party” finner du tips til borddekning, innpakning, bordpynt og mye annet. 

“Andre prosjekter” innbefatter papirprosjekter som ikke passer inn under de foregående kategoriene.

Featured photo “Papercraft”: Pia Krogh Larsen
Photo “Litt av hvert”: Marit Pedersen

- Advertisement -

Translate »