KORTLAVNING: PAPIR CUTS FRA KLASSISK TIL WAUW-EFFEKT

Teknik: Skæring af dit karton kan skabe en fed effekt

4 1,128

Har du nogensinde tænkt over, at du ved brug af bare ét eller 2 lag på dit kort kan skabe opmærksomhed hos modtageren. Nogle gange er den klassiske løsning den mest elegante. Andre gange kan et ”usædvanligt” cut endda ligefrem skabe en WAUW effekt. Jeg vil vise Jer nogle eksempler på, hvorledes skæringen af dit karton kan skabe en fed effekt. Nogle gange skal der nemlig ikke så meget til!

Noget af det første man anskaffer sig som scrapper, er en papir-skærer. Og med denne er der åbnet en dør med mange, mange muligheder til hvorledes ens karton kan skæres. I denne artikel vil jeg vise Jer nogle få eksempler på skæringer til brug på kort. De fleste af de viste eksempler kan laves med brug af en papir-skærer. Og hvis man nu også ejer nogle dies, så er der endnu flere muligheder for interessante skæringer.

Lad os komme i gang og se lidt nærmere på nogle eksempler.

Polaroid:

PAPIR CUTS FRA KLASSISK TIL WAUW-EFFEKTPolariod-rammen får iagttagerens øjne til straks at søge motivet i rammen.

Der er efterhånden mange producenter, som specifikt laver polariod-dies. Og disse fås derfor i mange varianter og størrelser. Man kan dog også gøre som mig, og selv skære sin polariod ramme på sin papir-skærer.

 

 

 

 

Det klassiske vindue:

PAPIR CUTS FRA KLASSISK TIL WAUW-EFFEKTDenne skæring minder om polaroid-rammen, men kartonet går fra top til bund af kortet. Hermed minder det mere om et vindue, hvor iagttageren får lov til at kigge indenfor. Igen søger øjnene motivet i vinduet.

I stedet for et firkantet vindue kan man selvfølgelig bruge; en cirkel, en oval, eller hvad man nu lige synes eller har i gemmerne af dies.

 

 

 

 

Den skæve & asymmetriske skæring:

PAPIR CUTS FRA KLASSISK TIL WAUW-EFFEKTHer har jeg skåret en skæv vinkel i forhold til kortets base. Det får iagttageren til at vågne op og blive nysgerrig. Se hvorledes luft ballonen’s kurv er klippet. Dette er også med til at skabe ekstra dimension på trods af, at der kun er ét ekstra lag på kortet.

Inspiration til denne skæring kommer fra JJ Bolton: jjbolton

 

 

 

 

Den bløde & buede skæring:

PAPIR CUTS FRA KLASSISK TIL WAUW-EFFEKTDen bløde skæring kan, som i dette tilfælde, danne illusionen af et foldet kort. Det skaber samtidigt en ”blød” dybde i kortet. Det minder om en foldet læg på en kjole eller et gardin. Derfor vil dette være rigtigt godt til feminine kort og projekter.

På dette kort har jeg yderligere embosset det midterste lag, for at skabe en enkel og diskret kontrast til de andre lag.

 

 

 

Den klassiske Bracket (Tuborg-klammen):

PAPIR CUTS FRA KLASSISK TIL WAUW-EFFEKTDe flotte bløde buer og spidsen i midten. Igen en klassiker, som ofte giver et elegant touch. Her har man også mulighed for at lege med en grafisk effekt, hvis man laver flere lag i forskellige farver.

Der er mange producenter, som laver bracket-dies. De fås derfor i mange varianter og bredder. Nogle dies skærer en hel bracket ud, andre er kun en kant-die. Til mit kort har jeg brugt en kant-die.

 

 

 

Illusionen af dybde:

PAPIR CUTS FRA KLASSISK TIL WAUW-EFFEKTVed brug af forskellige farvetoner og flere lag, kan man skabe en tunnel-illusion. Hermed skaber man en optisk illusion af dybde.

Min tekst ”hænger” i luften og svæver, hvilket understøtter illusionen af dybde i kortet.

 

 

 

Og skulle du have spørgsmål til noget, så skriv endelig en kommentar. Jeg vil sørge for at besvare jeres spørgsmål. Og sig endelig til, hvis I kunne ønske Jer at se en tutorial for et eller flere af kortene.

Til denne artikel har jeg gjort brug af egne kort for at illustrere de forskellige skæringer. Lad dig dog ikke skræmme af, at min stil er CAS. Lige meget hvilken stil du har, så lad dig inspirere af de viste ”skæringer / cuts”.

 

close
4 kommentarer
 1. Kirsten skriver

  Hej Pia!
  Super flotte Kort, vil meget gerne have en turtorial om Tuborg Kortet, kan jo få den på Søndag,

 2. Pia skriver

  Jo da, selvfølgelig kan jeg vise dig det på søndag til Hygge Scrap 🙂

 3. Lena_J skriver

  Mange flotte tips, som jeg skal prøve ut 🙂

 4. Maryann Laursen skriver

  Alle rigtig flotte kort som altid Pia, De er alle sammen rigtig spændende at se på.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More