PAPIRBLOGGER OG “HACKING”

1 553

745px-Internet1Papirblogger er heldigvis ikke blant de websidene som er mest populært å “hacke”. Men det har skjedd før, og det vil skje igjen. Så hvordan kan du forsøke å unngå at bloggen din blir den neste som blir “hacket”?

I mange tilfeller kan forsøk på innbrudd på websteder lykkes fordi man har installert mange tilleggsfunksjoner på bloggen eller webstedet sitt. Det er fristende å legge inn funksjoner som man finner på nettet, enten det er en flott signatur, smileys, funksjoner som viser sosiale nettverk bloggen er koblet til eller andre ting man synes det kan være artig å ha på bloggen sin.

Andre ganger kan innbrudd lykkes fordi man har et passord som er lett å gjette seg til eller som man ikke har endret på en stund. Begge de overnevnte tilfellene kan man forsøke å sikre seg mot:

  • Legg helst inn funksjoner som bloggleverandøren anbefaler, de er som oftest godt testet og oppdateres jevnlig.
  • Før du eventuelt legger inn funksjon fra tredjepart kan du sjekke om andre har hatt problemer med denne ved å søke etter informasjon på internett.
  • Følg med på om det kommer nye oppdateringer til funksjonen ved å sjekke websiden du lastet den ned fra jevnlig. Spesielt viktig er det dersom det kommer sikkerhetsoppdateringer, disse bør installeres tidlig.
  • Velg et unikt passord for bloggen, og skift dette med jevne mellomrom. Dersom det er vanskelig å huske passordene du bruker til ulike websteder kan det være et tips å velge et som du personlig forbinder med webstedet du lager passord til, og bruk gjerne tall og noen ekstra bokstaver/tegn for å gjøre passordet vanskelig å gjette seg til.
  • For de som har egne domener kan et tilleggstips være at man skjuler innloggingsskjemaet ved å ikke linke til det fra webstedet. Det fører til at besøkstallene på webstedet går ned, men til gjengjeld er de som besøker deg mer interesserte i det du skriver enn i å bryte seg inn på bloggen din.

Man kan aldri sikre seg mot at andre skal overta din blogg eller ditt websted. Men om du i tillegg til rådene overfor kopierer og beholder en sikkerhetskopi av innholdet kan du gjenopprette den dersom det verste skulle skje.

Har du noen tips? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor.

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

1 kommentar
  1. Lena Johansen skriver

    Gode tips her 🙂 Jeg har faktisk to sider som ble så hacket at jeg nå har lagt de brakk i et år. Så får vi se om jeg orker og bygge de opp igjen. De ble hacket til tross for passordbytting. Innloggingen var også flyttet. Men det er som du skriver, de gjør det fordi de kan. Og jeg tror mine sider ble ekstra gøy, nettopp fordi jeg hadde sikret de så godt, og hver gang jeg begynte og bygge de ble de tatt ned. Jeg fikk et tips om at mest sannsynlig gikk de igjennom ftp serveren på min pc. Så når jeg nå skal bygge de opp, gjør jeg det med kabelen koblet til veggen, og kobler meg aldri på ftp med trådløst kort igjen.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA