Papirhobby fra A til Å: E

Papirhobby fra A til Å er en serie hvor vi viser utstyr, teknikker, ord og uttrykk i papirhobby. I dagens artikkel er det ting som starter med bokstaven E vi viser fram. Har du tips til denne artikkelserien kan du sende en e-post til editor@thepapercrafting.com


Easel Card – Staffelikort. Kort som er brettet slik at deler av kortet står i vertikal stilling når kortet åpnes. 

- Advertisement -


Eclectic – En stilart som kjennetegnes av at man blander stilarter og leker seg fram til et eget uttrykk. 


Eksplosjonsboks – En eske hvor sidene ramler ut når lokket løftes. 


Elegance – En ren, enkel og elegant stilart. Brukes ofte på bryllupskort. 


Embellishment – Samlebetegnelse på løs pynt som brukes på en side. Knapper, perler, blomster o.l.


Embossing – Det finnes mange måter å embosse på. Embossing er en måte å få et uthevet mønster eller tekst i papiret. Man kan bruke ferdig kjøpte embossingfoldere, som er en plastform som man legger papiret inn i og kjører igjennom en diecut maskin som presser selve papiret i form, kalles for tørrembossing. Man kan også embosse ved hjelp av stempel og embossingpulver. Da bruker man vannmerke stempelpute, stempler ønsket stempel, heller embossingpulver på, for og så bruke varmepistol for og få den ønskede uthevningen. Kalles heat embossing.


Embossing Folder – En folder av plast som kan brukes til tørrembossing/preging i en kuttemaskin.


Enamel Dots – Små runde knopper som brukes som dekor på papirprosjekt. Finnes i mange forskjellige farger. 


Ephemera – En stilart hvor man setter sammen papirelementer.


Extentionskruer – Brukes til å utvide post-bound album, for å få plass til flere sider.


Eyelet – Malje i ulike størrelser. 


Eyeletsetter – Er verktøyet man bruker for å feste en eyelet (malje). Dette er et lite metallverktøy som er kjegleformet i enden, og hvor spissen settes ned i maljeåpningen fra baksiden av arket. Så gir man den et dunk eller to med hammer, for å utvide og flate baksiden, slik at maljen blir sittende fast. Man får også verktøy hvor en setter inn både maljen og papiret og presser de sammen ved hjelp av en forlenger på toppen av verktøyet.


Eyelet Hole Punch – eller Eyelethuller – Er et verktøy som brukes for å lage hull i arket, til å tre eyelets (maljer) gjennom. Dette er et lite verktøy med en sylinderformet kniv i ene enden, som bankes lett gjennom papiret med en hammer, eller med en handklemme på verktøyet. Finnes i forskjellige størrelser som passer de forskjellige typer eyelets.


EZ-foam – Skum med lim på ene siden og en festeflate til akryl kloss på andre siden. Brukes på baksiden av umonterte stempler.


Tekst: Marit Pedersen og Lena Johansen
Foto: Marit Pedersen, Jennifer Dix

- Advertisement -

Translate »