Papirhobby fra A til Å: G

Papirhobby fra A til Å er en serie hvor vi viser utstyr, teknikker, ord og uttrykk i papirhobby. I dagens artikkel er det ting som starter med bokstaven G vi viser fram. Har du tips til denne artikkelserien kan du sende en e-post til editor@thepapercrafting.com


Gate Fold Card – Kort med åpning foran på kortet. Åpningen er formet som en port.

Gelliprinting – En teknikk hvor man påfører maling eller blekk på en gelliplate. Man kan bruke ulike stempler, stensiler mv. for å lage mønster i malingen. Deretter trykkes gelliplaten mot papir. 

Gjentatt stempling – Stempling med samme stempel på et kort eller en layout. Man kan stemple med samme blekk flere ganger, eller man kan påføre blekk mellom hver gang man stempler. 

Glimmer mist – Vann tilsatt glitterpulver som gir en skinnende overflate. Kommer i mange farger.

Glossy – Brukes som oftest om kartong med en glatt overflate. 

Glossy Accents – Tredimensjonal form for lim, som tørker med en hard skinnende overflate. Flott å bruke for og fremheve briller, vinduer og lignende på prosjektene dine. Mange sverger også til dette som sitt vanlige “go to” lim.

Glue Dots – Små limkuler som kan kjøpes bl.a. på rull. Finnes med forskjellige styrker, og brukes gjerne til å feste ting som er vanskelige å feste på annet vis, som for eksempel knapper.

Gothic – Stilart i papirhobby. Mørkt og gjerne dystert tema som passer spesielt godt til Halloween-prosjekter. 

Gouache – En maleteknikk hvor man bruker dekkende vannfarger. 

Grafisk – Vektlegging av linjer og flater. Et visuelt uttrykk. 

Granuler – Biter eller klumper. 

Grid-teknikk – Teknikk hvor man bruker blekk for å lage ruter eller lignende på papir. Brukes oftest som bakgrunn på kort. 

Grunge – Stilart innen papirhobby. Her vektlegges det rustikke sammen med mer moderne elementer. Denne stilarten forbindes gjerne med Tim Holtz – sjefsdesigner for Ranger Industries. 

Grungeboard – Fleksibel kartong. 

Gum Arabic – Bindemiddel. 

Gækkebrev – Dansk påsketradisjon hvor det klippes et symmetrisk mønster i brettet papir. 

Foto: Ria-Kirstine Mølgaard
Susan Janicula

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.