Påskeegg i siste liten…

Dette egget rekker du å lage før påskeaften:)

Ute i siste liten, men har lyst til å gi bort et litt personlig påskeegg? Her er et forslag på et egg som er kjapt, enkelt og dekorativt.


Type prosjekt: Altered påskeegg
Anledning: Påske – gave
Stilart: Mixed media – Altered
Teknikker brukt: Gesso, metall tape, acryl maling og mist
Hovedfarge: Blå, turkis og hvit


Jeg har kjøpt et helt vanlig påskeegg i butikken som er 15 cm. Dekket det med metalltape som er kjørt i gjennom big shoten min med embossingfolder. Har kuttet tapen i passende lengder og fikk plass til tre av gangen i folderen. Tapen er kjøpt på Biltema. Vær forsiktig med tapen, den tåler ikke så mye og det holder lenge med kun en runde gjennom maskinen.

Når hele egget er dekket med tape, så har jeg grunnet med hvit heavy gesso og latt det tørke. Deretter har jeg påført et lag med Tattered Angels – High impackt paint – light blue. Latt dette tørke litt, og så har jeg dratt over med en tørr klut for å få fram litt av det hvite der hvor embossingfolderen har laget mønster.

Så har jeg sprayet med Tattered Angels mist  i Turquise blue og drysset over litt Tim Holtz distress glitter.

Så har jeg latt det tørke godt før jeg har pyntet det med blomster, knapp, fjær og chipboard fugler og et lite stempel fra Kort og Godt – “for mye av det gode er helt greit”. Syntes det passet på et overfylt påske egg.

 

Translate »