Påske vinduesophæng

Foråret er på vej og med den kommer påsken. Her fejrer vi påsken ved at pynte op på f.eks. troldegrene, i vinduer osv. og gerne med æg, kyllinger, påskeharer og alt hvad der hører foråret og påsken til. Her viser jeg et projekt til vinduesophæng. Man kan lave sin egen version med ovale eller runde dies og passende påskestempler. Et nemt og sødt projekt.


Type prosjekt: Dekorasjon / Home decor
Anledning: Påske
Teknikker brukt: Die-cutting / stempling / farvelægning / alkoholtusser
Hovedfarge: Grøn / gul / pink
Pynt/dekor: Silkebånd / enamel dots
Medium som er brukt: Copic markers / Neenah papir til stempler / linen karton til æg / vellum / Memento Tuxedo Black Ink
Utstyr som er brukt: Big Shot skæremaskine / Misti / ScanNCut SDX1200
Ægformede dies samt stempler er fra Love2stamp.dk


Påsken varsler forår og med foråret følger længere og lysere dage, årets første blomster og farver der titter frem i haverne. Mens vi venter på, at foråret for alvor får fat og vintergækker, påskeliljer, krokus og andre forårsbebudere for alvor pibler frem og hilser foråret velkommen, forbereder jeg påsken ved at lave vinduesophæng i klare og glade forårsfarver.

 

 
Ophænget kan laves i alverdens variationer med de dies og stempler, man har liggende og kun fantasien sætter grænser. Til mit ophæng har jeg brugt ægformede dies og stempler med æg, påskeharer og påskeliljer. Ophænget vil også være fint  i f.eks. ovale eller runde former med fine forårsblomster i.
Dies og stempler vist her er fra Love2stamp.

Vinduesophæng er et enkelt og hurtigt projekt. Jeg har taget 2 dies (her ægformet) – den ene lidt større end den anden – og tapet dem sammen, inden jeg kører dem gennem min Bigshot med karton. På den måde skæres der kun en smal kant. Kanten danner rammen om ophænget.

Jeg skærer 2 rammer, som giver mig en forsideramme og en bagsideramme. Disse limer jeg sammen med vellum i midten (acetat kan også bruges) og med et silkebånd til ophæng.

Nu pynter jeg forside og bagside, sådan at motiverne så vidt muligt dækker hinanden på modsatte side (så man ikke ser bagsiden af motiverne).

Jeg har skåret noget græs af grønt karton og ladet den nederste kant af græsset følge ægget, sådan at mine påskeæg og harer kan gemme sig i græsset.

Harer behøver ikke altid være brune eller grå – der skal lidt farver på nu hvor foråret er på vej, så jeg har valgt grønne, gule og pink farver som gennemgående farver, også på harerne..som denne der ser verden lidt på hovedet.

Alle motiverne er stemplet på Neenah karton og farvelagt med Copics alkoholtusser.

Motiverne er skåret ud på min ScanNCut SDX1200, men kan let klippes ud med en lille skarp saks.

Ophængene ville også være fine med en gul kant med motiver af f.eks. påskeliljer eller krokus indeni.

Farvelægning af stempler er en hyggelig beskæftigelse f.eks. foran TV, og så er der altid motiver klar til at sætte på kort, æsker – eller som her ophæng. Idéen kan selvfølgelig bruges til andre højtider f.eks. jul, eller bare med fine blomstermotiver i på alle tider af året.

Jeg håber, du kan bruge idéen og lade dig inspirere til at lave dine egne ophæng. Tak fordi du læste med.

Mange kreative hilsner,

Tina

Translate »