Scrappeintervjuet: Pernilla från Sverige

Pernilla startet med papirhobby i 2010 da hun ble inspirert av en kollega som lagde kort. Pernilla lager kort, tags, dekorerer esker, blokker og dørskilt. Hun er glad i å maskere motiv og fargelegge, det sistnevnte med Copics eller Distress Ink. I denne presentasjonen kan du bli bedre kjent med dyktige Pernilla. 

bild 2Hva er ditt navn?
Jag heter Pernilla Lindell.

Hvor bor du?
Jag bor i en liten stad som heter Nässjö, med min man, 2 döttrar, en busig hund, 2 marsvin och en liten dvärghamster.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Instagram @perniillal
Blogg: Art by Pernilla

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag gör mest kort och tags men jag dekorerar även askar, block och dörrhängare.

Når begynte du med papirhobby?
Jag började med scrapbooking 2010.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det var en jobbarkompis som höll på att göra kort och jag tyckte det såg väldigt spännande ut, målat har jag gjort sen jag var liten på allt jag kommit över trä, porslin, tavlor och papper…..men detta var nytt, så jag beställde en Magnoliastämpel och en stämpeldyna och sen var jag fast.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Det första kortet har jag format som en citron, jag har använt både sagastamp och Penny blacks stämplar som jag färglagt med distresser, sen dekorerat med lite olika saker.
bild 4
Det andra kortet är ett bröllopskort, här har jag använt en Magnoliastämpel och papper från Pion designs vintage Wedding, detta är lite vintage inspirerat med matta ljusa färger som jag oftast använder, gillar att jobba med ljusa pastellfärger.bild 5
På det sista kortet har jag dekorerat en låda, med sagastamps och systämplar som målats med distresser och sen dekorerats med nät, trådrullar och små garnnystan.
bild 3

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag sätter mig och målar så fort jag får en stund över, det är avkoppling för mig.

Hvordan er din scrappeplass?
Har tyvärr inget eget pysselrum (men det står högt upp på min önskelista) så för tillfället har jag lagt beslag på en bit av köksbordet till övriga familjens stora förtjusning (de får aldrig plats att äta).
bild 1

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
 Jag tycker mycket om Camilla Støen Bakke, Jill Hansen och Camilla Hermanssons alster, de är alla med i Magnolias designteam och väldigt duktiga och inspirerande.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jag älskar att maska och sätta ihop olika motiv och sen färglägga. Jag har gått kurser både i copics och distresser och det använder jag mest på mina kort. Har även fått den stora äran att vara med i Sagastamps designteam, väldigt roligt och nåt jag är väldigt stolt över att få vara delaktig i. Genom denna hobbyn har man lärt känna så många nya vänner i hela landet, genom Facebook, instagram och kurser, det är superkul med alla nya kontakter med samma intresse som man själv.

Foto: Pernilla Lindell
Publisert med tillatelse

Translate »