PLANNER, ER DET NOE FOR MEG?

0 1,178

I dag er det morsdag i Norge. Ofte scrapper vi til andre, men det å drive med planner er noe man gjør for seg selv. Hvorfor ikke starte med planner? Det er et stort miljø for plannere i utlandet, med forum og facebookgrupper. Dette er også noe vi har tatt med oss hit til vår del av verden. Flere store leverandører leverer plannere. Poppydesign, Heidi Swap, Webster’s Pages, Simple Stories, Prima og Kaisercraft har alle produsert egne plannere, for å nevne noen. I tillegg leveres det utrolig mye ekstrautstyr som ulike innlegg, klistremerker, thickers, stempler, post it lapper osv. 

Jeg er nok ikke den mest aktive “planner jenta”, men jeg er veldig glad i planneren min, og for meg fungerer den godt. Planner for meg , er en måte å organisere hverdagen min på. Det er en måte å holde orden på alle DT postene mine, deadliner og samtidig holde orden på andre avtaler og møter. Det finnes et utall av ulike plannere. Jeg har en Carpe Diem planner. Hvorfor akkurat denne planneren? Egentlig fordi det var den som var inne i butikken, og jeg likte fargen på permen. For meg var også kvaliteten på permen et viktig poeng. Jeg ville kunne tørke av den hvis jeg sølte på den, uten at det ble flekker på permen. Dermed var ikke stoffperm aktuelt. Jeg ønsket også at materialet skulle være slitesterkt, fordi jeg drar den med meg hver dag. Planneren fikk jeg i fjor. Det måtte da også investeres i ny og større veske, for å få plass til planneren, for den er ikke liten. Nytt år gir nye muligheter og nytt årsinnlegg i planneren.

 

I fjor hadde jeg et penal som jeg gikk å dro på i tillegg til planneren. Dette irriterte meg litt. Derfor har jeg nå sydd et enkelt penal, med emaljer  i kanten, og som hektes inne i permen på planneren. Penalet er lite og tynt, men tilstrekkelig stort til å romme en saks og noen penner. Jeg har sydd inn plast mellom foret og utsiden av penalet for å gjøre det mer stivt.

I år har jeg også undersøkt hvordan jeg kan lage klistremerker med Silhouettemaskinen. Det fungerer helt fint. Det finnes også mange filer med plannerklistremerker, som er ferdig laget. Noen av disse er gratis og andre kan kjøpes og lastes ned. Du får kjøpt klistremerkeark eller store etiketter som kan brukes til formålet. Selv har jeg prøvd ut noen freebies fra Vintage glam studio. Du kan også finne en liste over flere steder med gratisfiler og freebies til planner, blant annet hos Amberdowns. Vær obs på at det ofte følger noen betingelser for å få bruke disse gratisfilene. De er oftest kun til privat bruk. Det forventes i tillegg at du oppgir kilden når du viser dem offentlig på nett (Det vil si at du oppgir bloggadressen du fant dem på, ikke oppgi google eller pinterest som kilde).

Jeg har kjøpt en plastlomme med glidelås i siden til oppbevaring av thickers. Jeg har også laget meg noen plastsider med ulike rom – som en liten PL side. Her har jeg brukt fuse tool for å lage lommene på siden.

Mitt kalenderinnlegg, kom ikke med måneddeler. Derfor lagde jeg meg egene med Silhouetten og resteark. Det er meningen av framsiden av disse kalenderarkene skal scrappes med litt gode tekster og bilder underveis.

Sidene er enkelt pyntet. Litt mixed media, men relativt flate, slik at de ikke tar opp for mye plass i planneren.

Her er det en Tim Holtz inspirert side. Stensil fra Tim Holtz. Rustmaling fra Finnabair. Bildet er tatt på CHA messa i fjor.

På de to siste sidene har jeg satt inn en side med ulike post-it lapper. Det finnes et hav av ulike post-it lapper å velge mellom. Her er det bare å leke seg. På slutten av planneren min, har jeg også en blokk med ark, hvor arkene har hull som passer med permen og kan settes rett inn i planneren.

Relaterte innlegg

Lindas planner

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More