Playing… building up

Flere af jer har mailet til mig og spurgt til hvordan laver man et billed? Her kan jeg kun sige at man ikke kan gå ud fra en slags 1-2-3-drejebog, man skal have en lille smule flair for komposition og farveforståelse.En smule kunstnerisk sans er osse en go ting da det jo ikke skal ende op med at ligne noget fra en børnehave.

Av Dorte Sørensen

Jeg har bygget/lavet kort i 19 år og har igennem dette arbejde, fået en del erfaring med tingene. Jeg bruger spartler, hænderne og diverse redskaber, men også blandet elementer som “sølv” jernting, træting, papir m.m.

Af male produkter/medier bruger jeg bla. Powertex, metallic Luster, acrylic paint opal magic, chalk paint, bister powder, Ink, (blæk) og meget mere.. Produkterne på billedet er købt i England og Danmark. Her laver jeg en base i mange lag, inden jeg starter på at “forme” og bygge mit billed op. At holde sig til få farver, er at foretrække, da farvernes betydning og hvordan de påvirker os er med til at styre, hvordan vi opfatter det endelige resultat både i bevidstheden og i ubevidstheden.
Basen i billedet er meget vigtig, mætningen og de forskellige lag gør at billedet får dybde og struktur. Om man vælger akryl- eller oliefarver, er op til en selv, men vid at arbejdsprocesserne er forskellige. Jeg maler på flere billeder på samme tid for at kunne gå til og fra mine værker.
Resultatet af sådan et billed er dette:

Komposition, farveforståelse og en smule kunstnerisk sans er en go faktor at have med i sine overvejelser inden man går igang men selvfølgelig ikke strengt nødvendigt, man må i mange tilfælde bare kaste sig ud idet for at se om det er noget man vil fortsætte med eller lægge på hylden. Håber at denne lille forklaring har gjort dig klogere?


The Paper Crafting takker Dorte for at vi fikk lov til å vise fram hennes flotte maleri i magasinet og dersom du vil se mer av det Dorte lager finner du bloggen hennes her: Fasters korthus

Foto: Dorte Sørensen
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »