POCKET LETTER

0 1,140

När brevlådan ekor tom på annat än reklam och räkningar är det en god idé att skaffa sig en pysselbrevvän. Pocket letter är ett kul sätt att skapa och eftersom fickorna är små så behöver man inte så mycket dekorationer för att få till ett vackert resultat.

Type prosjekt: Pocket letter
Anledning: Snigelpost
Stilart: Lekfullt
Teknikker bruk:  Die-cutting, lager-på-lager, stämpling och origami
Hovedfarge: Gul
Utstyr som er brukt: Cut’n’boss (stansmaskin), skärmaskin, dies och stämplar
När jag var yngre hade jag många brevvänner från hela världen men nu som vuxen skickar jag mest mejl eller håller kontakten på sociala medier och det medför att min brevlåda ekar tom av gladpost. Om ni är som mig och gillar att scrappa och skriva brev så är pocket letter kanske något för er.
Så vad är “pocket letter”? 
Pocket letter är 9 st småkort som samlats i en plastficka, plastfickorna är till för samlarbilder och finns i exempelvis leksaksaffärer. I varje ficka dekorerar man ett papper, oftast i ett tema. På baksidan lägger man lite gåvor och ett personligt brev.
På detta har jag haft temat “Sommar”. Storleken på de små kortet är samma som ATC (2 1/2″ x 3 1/2″).
Jag gillar att göra små egna dekorationer, men det går självklart bra med färdigköpta.
I det här pocket letter som jag har gjort har jag satt ett vitt cardstock och sedan ett mönstrat papper som jag har gjort något mindre. Jag har rundat hörnen och sedan strukit med brun stämpelfärg (chalkat) på kanterna. Detaljerna har jag stansat ut samt stämplat. Om det mönstrade pappret är dubbelsidigt så kan man självklart skippa cardstocken.

På baksidan av fickorna har jag lagt i lite gåvor och mitt personliga brev. Jag gillar att dekorera ganska mycket även på baksidan, men det är absolut inte en nödvändighet.

Jag har gjort små påsar där jag lagt i lite mer pysselsaker.

För att skicka ditt pocket letter är det bara att vika samman i tre delar så passar det i ett vanligt kuvert.

Om ni tycker detta verkar kul så finns det flera grupper på Facebook där man byter pocket letter med varandra. Det finns även ett nätverk Pocket letter pals där man kan hitta någon att byta med.

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More