Pop-up kort i æske

Pop-Up kort i eske er veldig populære for tiden, og med rette. Kortene er morsomme å lage, de er flotte og dekorative samtidig som de er praktiske;  de kan “flatpakkes” og sendes til mottakeren i en konvolutt. Her er Maryanns flotte tutorial som viser hvordan du kan lage disse fine kortene.

SE OGSÅ: SHIRLEYS POPPING BOX CARD

POP-UP KORT

1. Skær et stykke karton på 8,5 x 12″.

POP-UP KORT

2. Scor det på den lange led ved: 2,75, 5,5, 8,25 og 11″. Vend ½ omgang og scor det på 3 og 8,5″ på den anden led.

POP-UP KORT

3. Skær en strimmel af på 2 x 12″.

POP-UP KORT

4. Skær den strimmel af ved 4,75″ fra den ende med 1″ scoreline. Del den på midten på den lange led, så du får 2 strimler på 1 x 4,75″. Begge skal nu há en scorelinie på 1″ i begge ender.

POP-UP KORT

5. Klip op i alle sorelinierne på det korte stykke indtil du rammer den tværgående scorelinie, og ved 11″ linien klipper du op og ud, så du får en tap til at lime sammen med.

POP-UP KORT

6. Så skærer du i designerpapir til at dekorere med: Til bagstykket på begge sider  skærer du på 2,5 x 6,25″ , og til de nederste paneler udvendigt kun, skærer du 3 stykker på 2,5 x 3,5″, og til alle de øverste panelerbåde udvendigt og indvendigt skærer du 6  stykker på 2,5 x 2,5″.

POP-UP KORT

7.  Lim de lange paneler på først ved siden af tappen til at lime sammen med.

8 – 11. Lim alle de forskellige paneler på deres pladser nu, FØR du så limer æsken sammen, hvilket gøres nemmest ved at påsætte tape på tappen, og så lægge æsken ned foldet på midten.

12. Kom tape på de 1″ folder i begge ender af de små strimler nu, og sæt dem indeni æsken, så de sidder som vist på billede 13.

POP-UP KORT

14.  Så er selve æsken færdig, og du kan begynde at pynte den, som du ønsker.

POP-UP KORT
POP-UP KORT

15.  Skær nogle ½” strimler i ønsket længde til at sætte diverse ting fast på, som du ønsker at bruge til din æske, som vist på billede 16.

POP-UP KORT
POP-UP KORT
POP-UP KORT
POP-UP KORT

17 – 20. Her er vist hvordan jeg valgte at pynte min æske her, som var til et barn til fødselsdag, men det kan man jo gøre alt efter hvad den skal være til eller hvem den skal være til, dette er kun mit bud her.

POP-UP KORT

21. Æsken kan stadig foldes helt fladt, så man kan sende den i en almindelig kuvert, hvis den skal sendes med posten.

Translate »