Kortmakeri: Prinsesskort

Handgjort kort til en prinsessa

0 169

Vi känner nog alla en liten tjej som vill vara en prinsessa. Jag passade på att göra 4 stycken kort i just prinsesstema, samma material fast i olika färger.

Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Födelsedag
Stilart:  Gulligt
Teknikker bruk:  Die-cutting, lager-på-lager och embossing
Hovedfarge:  Vit och pastell
Utstyr som er brukt: Stansmaskin (Cut’n’boss), dies (Marianne design och Cottage cutz),  embossingolder (Marianne design) textstämpel (okänd tillverkare) samt stämpelfärg (Distress ink) och embossingpulver (Ranger).

Kortbasen på alla korten valde jag att ha i vit cardstock, det är en bra grund att bygga vidare på eftersom det inte tar över utan istället framhäver. Genom att använda ett genomskinligt embossingpulver så kan man få stämpeltrycket i den färgen som man stämplar med. Jag har valt lila, rosa, gul och blå färg. Textstämpeln som jag har använt har jag delat eftersom den egentligen är “vår lilla prinsessa” men jag ville inte ha med “lilla” på dessa korten.

Handgjort kort til en prinsessa

Den översta vita cardstocken har jag först stansat ut fönstret och sedan har jag torrembossat bakgrunden så den ser ut som en tegelvägg. På detta sättet ser man det färgade bakgrundspappret som en bakgrund i fönstret.

Handgjort kort til en prinsessa

Prinsessornas klänningar har jag delvis använt mig av spillpapper med mönster samt vanlig cardstock. Jag dekorerar inte så mycket på insidan utan här sitter bara en rosa cardstock samt vit slät cardstock så man kan skriva något personligt.

Handgjort kort til en prinsessa

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »