,

Prissetting av papirprosjekter

PAPIRHOBBY - PRISSETTING AV PROSJEKTER

Hvordan prissette det vi har laget er et stadig tilbakevendende tema for mange. Og det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken pris som er rett. Det er flere momenter som spiller inn på sluttprisen. Jeg observerer ofte at det anbefales å gange/multiplisere materialkostnaden med 2 eller 3. Mulig det er riktig, men jeg har erfart at det er mye som spiller inn her. Nedenfor finner du noen eksempler jeg har laget og hvordan det kan slå ut med denne metoden.

PAPIRHOBBY - PRISSETTING AV PROSJEKTER - teeske

Denne esken til te kan være vanskelig å få solgt hvis jeg skal multiplisere materialkostnaden med 3. Årsaken til det er mange og dyre produkter. Her er det brukt 6-7 tykke chipboard som base og jeg har brukt like mange mønsterark og kraftkartong. Store metallføtter, blomster, hengsler, perlebånd, bling og mange timers arbeid. Det vil ikke være realistisk å forvente at noen vil betale materialkostnad x 3 her med mindre det er avtalt på forhånd. Da må jeg selv velge hva jeg syntes er en ok pris. Det betyr ikke at produktet ikke er verdt prisen sin, men hva markedet er villig til å betale.

Alle detaljer om te-esken finner du her: Eske te boks

PAPIRHOBBY - PRISSETTING AV PROSJEKTER - skip

Mitt neste eksempel er Den Sorte Dame som jeg har brettet. Her har jeg brukte få og rimelige materialer. Båten er brettet ut i fra en kartong som er 50×70 cm, litt under halve kartongen ble brukt, en halv kartong i gull og en sort Bazzill. Kisten oppi skipet er brettet av en liten papirrest. Skatten består av raindrops, gamle kjeder og perler som er limt sammen og malt med gull. Mastene er blomsterpinner, seil er av papirtørkler og jeg har brukt biter av et gammel fiskegarn.

PAPIRHOBBY - PRISSETTING AV PROSJEKTER-skip

Jeg har klippet ut bilder og deler fra ark jeg hadde liggende. Glitter i gull og gulltråd. Så kostnadene her er ikke veldig store, men jeg har brukt mange arbeidstimer. De får man ikke igjen så mye for i og med at dette er en hobby, og jeg betaler ikke skatt eller avgifter. Hvis jeg skulle multiplisere materialkostnaden her med 3 hadde prisen blitt veldig lav. Markedet er villig til å betale mer for dette produktet. Billige materialer kan gi veldig gode sluttresultater.
Hele innlegget om skuta kan du finne her: Den sorte dame

PAPIRHOBBY - PRISSETTING AV PROSJEKTER-traktor

Neste eksempel er en traktor som jeg har brettet.
Denne traktoren er ikke veldig materialkrevende. Bazzill i ulike farger. Hjulene kan enten skrives ut med spor, de kan brettes uten spor bruke eller du kan bruke en embossingplate. Her bruker jeg kanskje 1,5 Bazzillkartong totalt, noen perler, vinduer fra overhead ark eller plastemballasje. Hvis jeg skulle multiplisere materialkostnaden her med 3 hadde prisen blitt veldig lav. Markedet er villig til å betale mer for dette produktet. Igjen, billige materialer kan gi gode sluttresultater som markedet betaler for.
Hele innlegget med denne traktoren finner du her: Traktor

PAPIRHOBBY - PRISSETTING AV PROSJEKTER-kamera

Et kamera som jeg laget til min sønn sin konfirmasjon.
Dette kamerat ligger i mellomklassen av materialkostnad. Her er det brukt kartong, mønsterark og gjenbruk av filmrull boks og skruer. Bildene er skrevet ut på fotopapir. Dette er også et prosjekt hvor timene flyr, mange detaljer og deler som skal tilpasses for å få fin harmoni i sluttproduktet. Bildene er klippet til og limt på filmrullen(som er en dies).
Kameralinsen er emballasjen etter filmrull fra Tim Holtz. Lokket er snudd og limt. Filmrull hjulene er festet med avstandskruer. Her er det ikke noe problem å få materialkostnaden x 3 fra kunde. Ved slike personlige prosjekter er det alltid lurt å avtale pris på forhånd.

Hele innlegget med kameraet finner du her: Camera igjen

PAPIRHOBBY - PRISSETTING AV PROSJEKTER-julekalender

Julekalender
Siste eksempelet jeg trekker frem er denne julekalenderen. Bak denne ligger det også mange timers arbeid da alt ble utformet og tilpasset underveis i prosessen. Her har jeg brukt mange tykke chipboard, hvit kartong og mønsterark. Nesten all pynten har jeg laget og tilpasset selv. Små pakker er brettet, sekken er klippet og sydd og pynten på toppen er laget spesielt for sleden. Her er det en middels høy materialkostnad. Her kan det være vanskelig å få den prisen prosjektet fortjener, men da må man finne ut hva som blir riktig for en selv.

Innlegget med alle bildene og detaljene av sleden finner du her: Juleslede-kalender

Dette med pris går to veier, hva man selv ønsker og hva markedet der du bor er villig til å betale. Jeg lager aldri store eller krevende prosjekter uten å avtale pris på forhånd. Da avtales pris alltid på forhånd. Ofte lager jeg og gir bort i gave. Da er jeg helt fri i forhold til materialbruk, tid og timer. Gleden (og betalingen) av å lage noe spesielt ser jeg da i mottakeren.
Håper dette var til litt hjelp.

Translate »