PROJECT LIFE: GAMLE MINDER

0 1,170

Skriveren min var blitt tom for blekk, og jeg begynte derfor å lete i gamle bilder som fortsatt lå arkivert. Det er sikkert flere enn meg som har slike bilder liggende, og det er en utrolig god følelse og sitte slik med gamle minner og få tatt dem fram igjen.

Det ble en kveld med mimring nesten 20 år tilbake. Hjelpe meg så fort tiden flyr. Barna var små og uskyldige, pappa hadde mye mer hår og heldigvis var det ikke tatt bilder av meg den dagen..smiler..

GD2016 Bente-Heidi_#9

GD2016 Bente-Heidi_#1

Det gjør noe med kreativiteten når man sitter på det eneste eksemplaret av bildene, og negativene er borte… Man tør ikke finne på så mye sprell. Det må bli bra ved første forsøk! Jeg har derfor valgt å bruke enkle kort i brunt og gull for å dra fram fargene i bildene. Har bare dratt linn litt rødt og blått for det er jo maritime farger.  Vi var på en staselig seilskute som heter Statsraad Lehmkuhl når den lå i havn i Gamlebyen i Fredrikstad i 1997.

Jeg har dekorert bildene forsiktig med Color Bloom – gold litt her og der i kantene.

For å få til prikkene har jeg ristet flasken godt og brukt en pensel for å dryppe  forsiktig på bildene.

GD2016 Bente-Heidi_Collage #3-4

Be fearless kortet med gull, passet godt ved siden av eldstemann som våget seg litt opp i høyden.

Her har jeg i tillegg pyntet med en sticker – et flott gullhjerte.

GD2016 Bente-Heidi_#2

På tekstkortet har jeg brukt bokstavstickers. Synes det passet fint. Jeg skriver med min håndskrift, selv om den nok ikke er så fin, men jeg håper og tror at når barna en gang skal sitte siden å bla i fotografiene, så blir det litt mer personlig når det er håndskrevet. Disse Project Life bøkene er jo en liten gave til framtiden, slik at minnene ikke blir glemt.

GD2016 Bente-Heidi_#5

Så viste det seg at jeg hadde to eksemplarer av det ende bildet, og da var det plutselig rom for litt mer kreativitet. Jeg bestemte meg for å lage en layout. Det er ikke noe jeg gjør ofte (faktisk bare andre gangen jeg lager det), men det var kjempegøy og jeg fikk brukt litt restepapir.

GD2016 Bente-Heidi_#8

Først har jeg grunnet en hvit bazzil med vanlig Gesso, og så har jeg brukt en stensil for å lage gullmønsteret. Jeg hadde ikke noen paste med gullfarge, så her har jeg blandet Color bloom og Martha Steward mailng med 3D Gloss Gel. Gloss gel blir transparent når den tørker, og da fikk jeg den gullfargen jeg ønsket og som passet til PL siden min.

GD2016 Bente-Heidi_#6

Jeg har lagt restepapir lag på lag og så limt bildet på med 3D limputer. Pyntet med forskjellige klistremerker, metallpynt og hemp tau, og litt gull drypp her og der.

GD2016 Bente-Heidi_#7

Jeg er fornøyd med hvordan sidene og sammen ga de en fin helhet.. Det layouten hjalp til med å gi den rette maritime stemningen som jeg ønsket. Fargene og  pynten passer perfekt til minnet i mitt hode.

Materialliste:

 • Kort fra Project Life – Be fearless og Kiwi
 • Bazzil- white og bølgepapp
 • Papir rester fra Maja Design og Bo Bunny
 • Stickers med norsk tekst fra papirdesign
 • Stickers med engelsk tekst fra Now & Then – Alpha word Stickers
 • Gullhjertet er fra Mambo sticker
 • Finnabear – 3D Gloss Gel
 • Diana Wakley – Gesso
 • Ranger  – Glossy Accent
 • Color Bloom – Empress Gold
 • Martha Seward – Multi Srface Glitter
 • Gabrielle Poolac – 6X6 Stensil – Mini Organic Matter Mask
 • Creat Impress – Spiral Clips
 • Dies fra Quick Kurtz – Pocet Scrap Starterdies
 • Snap plastlommer
 • Trepynt og tau er ukjent

Takk for at du tok deg tid til å se på siden min. Kanskje har jeg inspirert deg til å gyve løs på de gamle bildene som nesten er glemt.

Bente-Heidi aka Papirlykke

Næste uge viser GD2016 teamie Gunn sit første projekt i The Paper Crafting og der er virkelig noget at se frem til. Hvis du er til æsker og romantisk stil, så er det lige noget for dig! Vi kan afsløre, at hun også har en tutorial til Jer……Stay tuned!!

Glem ikke, at GD2016 Bente-Heidi er tilbage igen den 24. marts, hvor hun viser sit valgfri projekt frem. Det bliver spændende, hvad hun finder på…..

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More