,

Project Life – Lekent og humoristisk

Av Jorunn Langås

Vi er veldig glade for å ha Jorunn Langås med som gjesteskribent i TPC nå i vår. Jorunn startet tidlig med Project Life, og det er nettopp denne formen for papirhobby hun skriver om i denne artikkelen. Her får du et innblikk i hvordan Jorunn tenker i forhold til bilder, PL-kort, pynt og tekst når hun setter sammen sine flotte PL-sider. Til høsten skal Jorunn holde kurs i Project Life hos Scrappiness.

Bilde 13 the paper crafting Jorunn

Hei, i dag skal jeg ha en tutorial på Project Life, jeg vil dele litt med dere hva jeg tenker når jeg starter med en PL side.

SE OGSÅ: PROJECT LIFE – GAMLE MINDER

Det første jeg gjør er å finne en lomme som passer bildene jeg har tatt ut, det er sjelden jeg bruker 3*4 eller 4*6 bilder. Jeg liker å ha luft og pynt rundt bildene, og ikke minst komme med små kommentarer. Jeg prøver meg frem med kombinasjoner med bilder, før jeg henter frem PL kort. Finner ut hvilke lommer som ikke skal inneholde bilder, og hvem som skal ha to bilder i en lomme.

Så etter hvordan type serie bilder jeg bruker, og ikke minst hvem jeg lager side til, velger jeg hvordan kort jeg skal bruke. Siden jeg har brukt litt bilder med humor og mye tull, valgte jeg Misc Me serien til Bobunny, tar jeg ikke mye feil har de ca 6-7 forskjellige serier, og jeg tror jeg digger de fleste av dem. Når jeg har funnet serien med kort jeg skal bruke, sitter jeg og tar frem og prøver med forskjellige kort, veldig viktig å huske på balansen med fargene.

Her får dere se et lite utsnitt av hva jeg har tenkt, fargerikt på utsidene, og litt mer rolig i midten.

Det som jeg å synes er viktig, er at hvis det er noe tegninger eller skrift på kortet du skal bruke, så må det vises eller skjules helt. Du kan gjerne ha litt pynt på om du kan se igjennom.

Så starter jeg med å prøve meg frem med pynt, jeg limer aldri på før alle kortene er ferdig pyntet, for skal du gjøre noen endringer da kan du ødelegge hele kortet. Å så kan det jo være at du glemmer noe som skal være under (det gjør jeg ofte).

Så har vi hoved kortet, jeg prøver å la den være uten bilde, og mest tekst for å si noe om selve siden, men det er ikke en regel jeg følger slavisk.

Det prøves og feiles, og tar på og ser på om det passer med det jeg vil formidle, og ikke minst ha plass til tekst. Det er mange ganger jeg bestemmer meg for at nå skal det skrives skikkelig og så tar jeg helt av med pyntinga. Noen ganger går det bra fordi bildene snakker for seg selv.

Den som hadde hatt energi som ungene, men her begynner jeg å nærme meg fornøyd (Husk har du katt ikke la hun ligge i fanget ved denne fasen før du har limt på pynten, eller når du limer. Utrolig hva de synes er gøy).

Her er det ferdige resultatet, en fargerik PL side som står i stil til humør og farge på håret.

Det siste jeg alltid gjør er å ta på dots/Bling og ikke minst skrive.

Jeg går alltid rundt med den svarte pennen min med tynn spiss for å tegne rundt diecuts, noen ganger dottene også, for da fremhever du pyntet, og alt blir ikke anonymt og går i ett.

Det er alltid bildene mine som avgjør hvilken pynt jeg bruker, og hvordan jeg setter det opp. Ei artig side gir skjeve bokstaver eller lekne bokstaver.

Dette er det siste nærbilde, og som dere sikkert har sett er det fin miks av pynt, jeg holder meg ikke til en type, eller en farge, jeg elsker å utfordre meg på farger og fasonger, helt uten regler. Derfor synes jeg denne serien til Bobunny er så genial, ikke bare PL kort med diecuts å, så da kan du mikse alt samme med det samme temaet.

Jeg har brukt forskjellig wood Veener, dots, diecut til Misc Me serien My lil´Monsters, stjerner fra studio Calico (kit til PL kit klubben), Binders fra Ikea (6 tallet).


Posted

Translate »