PROJECT LIFE

1 1,044

Project Life (PL) är ett fenomen som jag tror de flesta känner till och jag tänkte visa hur jag använder det. Ibland så kallas Project Life för Scrapbooking Light och det ligger lite i det.

Det går snabbt att skapa sidor och det finns många mer eller mindre färdiga kit med passande fotofickor.  Project Life  har blivit en viktig del i mitt skapande och jag använder PL som ett komplement till mina vanliga 12x12layouter. I mina PL-album så använder jag ofta mobilfoton eller foton som jag gillar och som inte har den bästa kvalitén av olika skäl. Jag försöker göra små noteringar varje dag och låter även andra skriva journaling till albumen. Formatet gör att jag dokumenterar mer av vår vardag och använder många foton medans när jag gör layouter så blir det mer av foton från särskilda tillfällen.

Här är några sidor från vårt sommaralbum. Först försättsblad som jag köpt färdigt och sedan min sammanfattning av sommaren 2013.

PL-ff-284x300

PL-inledning-277x300

Nästa uppslag så har jag låtit Robert, min sambo och Alexanders pappa att skriva och han skrev en jättefin text om alla deras timmar vid stranden som han undertecknade med “pappa”. Nästa uppslag är nog en typisk PL-Fia-sida, och jag blandar gärna format på fotofickor på de olika uppslagen. Det nedersta fotot är egentligen alldeles för mörkt, men fungerar med Project Life.

pl-uppslag-2-300x199

PL-uppslag-3-300x187

Jag använder mig av Simple Stories Snap, albumen är i storleken 6×8¨,  finns i massor olika färger och utförande och med olika fotofickor. Men för den som är intresserad så är ett besök hos Becky Higgins, som nu jobbar med American Craft, ett måste. Simple Stories har fotofickor 6×8 och 12×12.

Vintage Bliss är den serie som jag först köpte och jag använder fortfarande mycket av färgerna från den här serien. Det finns verkligen ett enormt utbud av material och här är något av det som jag jobbar med.

PL-material-III-269x300

PL-material-293x300Det finns massor av inspiration bland bloggare, två av mina favoriter är Sockergrynet och Webmosterhelene som båda finns på den svenska PL-bloggen. Nu är jag ju givetvis nyfiken på att få veta vad ni tycker om Project Life, använder ni det och i så fall hur? Är det en trend som kommer att avta eller kommer vi att skapa i PL-format om tio år?

Foto: Sofia Svennberg
The Paper Crafting

1 kommentar
  1. Lena_J skriver

    Jeg bruker faktisk ikke PL. Men jeg lager ikke layouts generelt heller. Men jeg synes dett er en helt fantastisk måtte og scrappe på. Og jeg tenker at hadde min mamma hatt masse album som dokumenterte livet våres uke for uke, så hadde jeg vært så sykt takknemlig. Hadde jeg hatt unger selv, hadde dette vært noe jeg garantert hadde begynt med!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA