Project Life – Scrapbooking Light

Några sidor från vårt sommar album

Project Life (PL) är ett fenomen som jag tror de flesta känner till och jag tänkte visa hur jag använder det. Ibland så kallas Project Life för Scrapbooking Light och det ligger lite i det.


Type prosjekt: Project Life
Anledning: Generell


Det går snabbt att skapa sidor (det er derfor det kalles Scrapbooking Light) och det finns många mer eller mindre färdiga kit med passande fotofickor.  Project Life  har blivit en viktig del i mitt skapande och jag använder PL som ett komplement till mina vanliga 12×12 layouter. I mina PL-album så använder jag ofta mobilfoton eller foton som jag gillar och som inte har den bästa kvalitén av olika skäl. Jag försöker göra små noteringar varje dag och låter även andra skriva journaling till albumen. Formatet gör att jag dokumenterar mer av vår vardag och använder många foton medans när jag gör layouter så blir det mer av foton från särskilda tillfällen.

Här är några sidor från vårt sommaralbum. Först försättsblad som jag köpt färdigt och sedan min sammanfattning av sommaren 2013.

Project Life

Project Life

Nästa uppslag så har jag låtit Robert, min sambo och Alexanders pappa att skriva och han skrev en jättefin text om alla deras timmar vid stranden som han undertecknade med “pappa”. Nästa uppslag är nog en typisk PL-Fia-sida, och jag blandar gärna format på fotofickor på de olika uppslagen. Det nedersta fotot är egentligen alldeles för mörkt, men fungerar med Project Life.

Project Life

Project Life

Jag använder mig av Simple Stories Snap, albumen är i storleken 6×8¨,  finns i massor olika färger och utförande och med olika fotofickor. Men för den som är intresserad så är ett besök hos Becky Higgins, som nu jobbar med American Craft, ett måste. Simple Stories har fotofickor 6×8 och 12×12.

Vintage Bliss är den serie som jag först köpte och jag använder fortfarande mycket av färgerna från den här serien. Det finns verkligen ett enormt utbud av material och här är något av det som jag jobbar med.

Project Life

Project LifeDet finns massor av inspiration bland bloggare, två av mina favoriter är Sockergrynet och Webmosterhelene som båda finns på den svenska PL-bloggen. Nu är jag ju givetvis nyfiken på att få veta vad ni tycker om Project Life och Scrapbooking Light, använder ni det och i så fall hur? Är det en trend som kommer att avta eller kommer vi att skapa i PL-format om tio år?

Her finner du mer inspirasjon til dine Project Life-prosjekter: Project Life


Nøkkelord dansk: Sommer album.
Nøkkelord norsk: Sommer. Sommeralbum.

 

Translate »