Om TPC: Anethe Hellström – skribent

Redaksjonen i TPC Magazine fornyes og denne våren presenterer vi alle skribentene – både de nye og de gamle. I dag er turen kommet til Anethe Hellström.  Anethe begynte med papirhobby for 13 år siden og hun har vært skribent i TPC siden januar 2019.

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Anethe Hellström och är 43 år. Jag bor på en liten ö i södra Sverige med min man och 2 barn. Vi flyttade hit i slutet av 2016 från Göteborg för att få ett lugnare tempo i våra liv. Jag är kroniskt sjuk och har dagar som jag knappt kan röra mig. Men när jag har en bra dag så är jag gärna ute i naturen, som är som en läkande kraft.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag har hållit på med scrapbooking och främst kortmakeri i tretton år. Jag ser mitt skapande som terapi för själen och försöker att skapa lite varje dag, även om det inte blir klart så är det skönt att få skapa. Mitt skapande har alltid funnits med mig, men när jag fick min dotter så gick det helt över till scrapbooking. Jag ville ge henne ett album ”mitt första år” och sedan blev jag fast.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Numera gör jag mest kort, men det blir även en del altrade saker. En och annan tavla har det också blivit.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag skapar lite varje dag.

Hva inspirerer deg? 
Det ju så många duktiga scrappare som man blir otroligt inspirerad av. Jag blir även inspirerad av färger, ljus, naturen och känslor.
Sedan tre år tillbaka är jag DT för butiken Instila, jag bloggar där varannan vecka. Att vara DT är ett roligt och stimulerande sätt att utveckla sitt skapande eftersom man måste skapa utefter någon annans tanke. Att vara med på utmaningar är också ett bra sätt att utveckla sig, det finns massor med bra grupper på Facebook så man behöver inte ens lämna sitt lilla krypin.

Hvordan er din scrappeplass?
Förra året blev mitt nya scrapprum färdigt och jag är så nöjd över att ha ett eget litet krypin där jag kan skapa utan att det är i vägen för någon. Jag är ganska så ordningsam av mig men visst kan mitt skrivbord periodvis vara ganska fullt med projekt.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
På min önskelista står en Scanncut så att jag skulle kunna skära ut stämpeltryck och liknande.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
De fem sakerna som jag inte klarar mig utan bland alla mina saker är nog min Cut’n’boss (och dies), stämpelpress (och stämplar), en bra sax och skalpell samt min skärmatta.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag har lite svårt att definiera vilken skaparstil jag har för jag älskar att prova nya stilar och tekniker för att utmana mig själv. Men kanske att min grundstil är romantiskt och lite barnsligt, jag älskar att skapa i rosa och vitt. Min stil har gått från ganska enkel och grundläggande till att våga prova, eller kanske till och med våga att göra något som inte blir fint. Resultatet kan bli helt fantastiskt om man vågar!

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Jag har valt ut fyra stycken kort som jag blev lite extra nöjd med.

I ljuvligt rosa gjorde jag ett ”bow card” med tillhörande låda. Här har jag gått loss på spetsar och sockersött.
Jag gillar att prova nya tekniker och på det här chokladkortet har jag provat på att göra blommor i flower foam.
Ibland tycker jag att det enkla är lagom. Ett kort med humor skickade jag till min pappa på hans födelsedag. Här finns inga sockersöta detaljer eller färger.
Jag gillar att utmana mig när det gäller färger, jag väljer spontant gärna bleka färger så mitt kort till Anges har massor med klarare färger.

 

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv).
Instagram: Created_by_ladybug
Youtube: Morlimor – Created by ladybug
Blogg: Created by Ladybug

På Facebook har jag en “gillasida” som heter Created by ladybug samt en grupp som heter Anethes kort och annat.

Foto: Anethe
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »