REDAKSJON: BENTE-HEIDI MJØRNAREN

0 2,282

Bente-Heidi Mjørnaren gledet oss med sine flotte prosjekter som gjestedesigner i 2016 og vi er glade for at Bente-Heidi takket ja til å bli med i redaksjonen i år. Bente-Heidi tenker mye på hva mottakeren vil like når hun lager papirprosjekter og i går kunne du lese hennes første artikkel som skribent: “Vinterlig vertinnegave” .

Bente-Heidi Mjørnaren
Skribent i The Paper Crafting, Bente-Heidi Mjørnaren.

Hvem er du? Fortell om deg selv.
Jeg er en glad dame fra Sarpsborg i Norge, 68-modell. Stolt mor til tre flotte sønner og eier av en vakker Irsk Terrier. Mosjon, frisk luft og natur er viktig for meg, og det beste jeg kan gjøre etter en stillesittende dag på jobb, er å ta med min hund på en frisk gåtur. Er veldig glad i havet og fjellheimen, men nyter også en tur her hjemme.

Jeg har alltid likt å være kreativ, og har både strikket, heklet, sydd, tegnet og laget ting hele livet. Men jobb, små barn og hus har i mange år tatt mye av min tid. Barna er nå nesten voksen, og jeg har fått tiden tilbake.

Hvorfor ble du interessert i papirhobby?
Min niese skulle konfirmeres i våres, og jeg hadde lyst til å gi henne et personlig album med bilder fra hennes oppvekst og med hilsninger fra gjestene. Jeg startet med å besøke scrappebutikken i byen, søkte på nettet – og fant masse. Satte i gang med albumet og satt oppe til langt på natt. Så ville jeg lage mer ….jeg ble rett og slett hektet av alt det flotte som jeg så andre hadde laget. Dette ville jeg også lære meg. Så da var jeg i gang, og dette tror jeg er den beste hobbyen jeg har hatt noensinne

Beskriv din stil for oss. Har din stil forandret seg med tiden?
Stilen min har blitt mer variert siden jeg startet. Jeg liker å prøve de forskjellige teknikkene og materialene. Men det som er ankeret i alt jeg lager er – mottakeren. Hva passer til den personen som skal få kortet, esken eller albumet. Det er egentlig det som bestemmer hvordan det blir. Hva liker personen, hva slags stil og farger vil falle i smak osv. Det er veldig gøy å gi bort noe som er laget helt spesielt til en person.

Vis os 2-4 av dine favorittprosjekter. De som du er aller mest stolt av.
Her er fire prosjekter som jeg er veldig godt fornøyd med.

Kort med stempel fra Stempelgleder. Dette kortet liker jeg så godt, fargene og pynten ble så fint til stemplet som jeg har fargelagt. Veldig gøy og lage.
ATC: Her er mine første ATC. Har slått meg løs med forsjellig medium og det var gøy å lage litt mindre prosjekter. Det at tre og tre hører sammen gir et helt annet utgangspunkt enn kort og andre ting jeg lager. Gøy.
Disse sidene er jeg veldig glad for. Det er kanskje fordi det var to flotte turer, men jeg synes jeg fikk fram fargene som var i skogen denne høstdagen, hyggen som min mor, min sønn og jeg hadde, og iveren til min nyskjerrige valp. Rett og slett et veldig hyggelig minne.

Mitt beste julekort – her har jeg brukt mine yndlingsfarger sammen, blått og brunt. Jeg likte veldig godt slik blomsten ble med paste og embossingpulver på. Dette kortet tror jeg rett og slett blir hjemme hos meg i julen.

Hva inspirerer deg? Og hvor finner du inspirasjon, når du har behov for det?
Inspirasjonen min kommer fra flere ting. Det kan komme fra ting jeg ser, opplever eller jeg bare får en ide ramlende ned i hodet. Jeg liker å gå i butikken for å finne akkurat rette produktene. Elsker å gå rundt og titte og ta på ting. Ellers bruker jeg Pinterest og You Tube eller leser blogger for å finne inspirasjon. Ett trykk er også fin å titte i, og det er gøy å se i gamle utgaver.

Hvilke teknikker er dine favoritter?
Når det gjelder kort, så liker jeg å bygge lag på lag, bruke blomster og masse pynt. Når jeg jobber med bilder, er jeg ute etter å fremheve bildet og stemningen, og bruker forskjellig pynt for å få fram det.

Hva finner vi ofte på dine prosjekter?
Blomster er jeg spesielt glad i, både å lage selv av papir og kjøpte blomster. Chipboard er jeg også glad i og jeg bruker nesten alltid en eller annen dies. Glitter eller perler er også ofte med. Og i det siste så har Prima sin Color bloom – Empress gold og Dylusions hvit ink spray hatt en tendens til å komme med på flere prosjekter enn planlagt.

Hvordan er din arbeidsprosess fra start til slutt?
Jeg er ikke veldig rask, men jeg drives av lysten til å teste ut nye teknikker og produkter. Jeg inspireres av arkene mine, bildene jeg skal bruke eller ideen jeg har i hodet. Så kan jeg bruke litt tid på å sette ting sammen, og flytter nok litt rundt på bitene før jeg bestemmer meg.

Står jeg helt fast, får det ligge en dag. Også jobber jeg dessverre veldig godt under press…

Hva er din Topp 5 “Kan-ikke-leve-uten verktøy/produkter”. Fortell hvorfor.
Her er min Topp 5 – ting jeg kan ikke leve uten:

  • Big Shot – må jo få dies.
  • Blomsterdies – er så glad i å lage egne blomster.
  • Distress tool og ink – for å lage dimensjone til lagene og for å fargelegge.
  • Medium, maling og mist.
  • Godt lim og dobbeltsidig tape.

Hva står øverst på din shoppe-/ønskeliste for øyeblikket?
Hmm, jeg har jo alt en del selv om jeg ikke har holdt på så veldig lenge, men flere stempler og blekk kunne jeg tenke meg. Synes alltid at det helt riktige stemplet mangler når man trenger det.

Hvem i vår scrappeverden, drømmer du om å møte In Real Life? Og hvorfor?
Har ikke noe stort ønske om å møte noen av de som er mest profilert fra scrappeverden. Jeg vil gjerne gå på kurs hos dem og de gangene jeg har gjort det, opplever jeg det som veldig flott og lærerikt. Men det som er det beste med denne hobbyen, er alle de fantastiske menneskene du blir kjent med rundt om kring på treff og kurs. Jeg kjente ingen andre som drev med dette da jeg startet opp, og jeg har blitt kjent med så mange hyggelige damer. Det er så utrolig mange flinke scrappere og de deler av sin kunnskap, sine maler og tutorials. Helt fantastisk! Man må jo bare trives med en sånn flott gjeng.

Hvor kan vi finne deg?
I den sosiale verden finner dere meg her:
Min blogg: Papirlykke Mitt Kreative Hjørne.
Facebook:  Bente Heidi Papirlykke
Instagram: benteheidimjornaren

Foto: Bente-Heidi Mjørnaren

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More