Om TPC: Carola Segerlund – skribent

2 1,126

Vi i TPC Magazine vil gjerne presentere oss selv slik at dere får et bedre inntrykk av hvem vi er. Sjette dame ut i vår presentasjonsrunde er Carola fra Sverige. Carola har vært interessert i papirhobby hele livet, men begynte for alvor med kortlaging i 2013 og har også såvidt startet med å lage layouter. Carola er skribent for TPC Magazine.

CAROLA SEGERLUNDHva er ditt navn?
Carola Segerlund

Hvor bor du?
Jag bor tillsammans med sambo, barn, hund och två katter några mil söder om Stockholm i ett rött sörmländskt hus som omgärdas av en gärdsgård. Jag älskar mitt hem, och älskar att vara hemma.

Har du blogg/webside?
PappersStorm

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag gör mest kort, och då letar jag gärna efter roliga kortvikningar. Enkla kort i all ära, men det är ju roligare när det händer något mer. Jag ligger dessutom i startgroparna för att börja med layouter.

Når begynte du med papirhobby?
Jag har länge gjort kort, ända sedan tonåren. Och sedan barndomen har jag varit förtjust i papper, pennor och färger. Jag var lyrisk varje höst vid skolstart när jag fick köpa nytt skolmaterial. Men jag började mer ”på riktigt” under hösten 2013. Med på riktigt menar jag att jag då köpte riktigt material, bland annat en Big Shot och mina Distressfärger. Det var också då som jag påbörjade min blogg.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Som sagt har jag alltid papperspysslat, men anledningen till att jag började mer seriöst var egentligen att jag skulle göra dopinbjudningar. Och då märkte jag att papperspysslet fungerar som mental återhämtning för mig. Jag kan vara trött, både mentalt och fysiskt. Så går jag upp på övervåningen och sätter mig vid pysselbordet, och vips är jag pigg och glad igen. Det är häftigt att det fungerar så tydligt.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
De här två korten sammanfattar nog lite min stil. Jag tycker om att färglägga, vilket jag gör med distresser. Men mitt största intresse inom cardmaking är att hitta roliga kortvikningar. De behöver inte vara avancerade sådana för att jag ska fastna för vikningen. Det utvikbara kortet här nedanför är ett exempel på min favoritvikning. Den är enkel, men snygg och praktisk. Det gillar jag! De kort som jag i slutändan tycker bäst om, är de rena.

CAROLA SEGERLUND
God jul kort med sittande Tilda och snö

 

CAROLA SEGERLUND

CAROLA SEGERLUND
Brunt utvikbart kort

 

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Så ofta jag bara kan. Även om det inte alltid finns tid, så tjuvar jag åt mig tid så ofta jag kan. Om det så bara blir 20 minuter en dag, blir jag glad. Visserligen blir jag gladare om jag får sitta flera timmar varje dag. Drömma kan man ju.

Hvordan er din scrappeplass?
Alldeles för liten! Idag sitter jag vid min gamla sekretär i allrummet på övervåningen. Men grejerna har spridit ut sig över hela rummet, så det ser ut som ett riktigt kaos! Vill gärna ha ett eget pysselrum, och lobbar för det här hemma. Vi får väl se hur jag lyckas i min kampanj.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Cornelia följer jag. Hon och jag har så olika stil, och hon använder mycket olika sorters stämplar. Lillemor följer jag också. Likaså har hon och jag väldigt olika stil. Hon kör den där ”klassiska” Magnoliastilen med mycket pynt, något som jag själv tycker är svårt.

Båda dessa tjejer har helt annan stil än vad jag har, och de använder tekniker som jag själv känner mig obekväm eller dålig på. Detta gör att jag gärna och ofta besöker deras bloggar för att hitta ny inspiration, och hitta viljan att gå utanför min egen comfortzone.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jag har alltid varit kreativ. Jag har bakat, målat, ritat, sytt, broderat, papperspysslat etc. Samtidigt är jag en periodare. Jag blir väldigt intensiv i en form av kreativitet, för att sedan pausa från det, för att efter en tid åter hitta tillbaka till det. Papperspyssel är dock något som alltid funnits där, och jag tror detta pyssel landat i mitt liv för att stanna som en konstant.

Du finner flere artikler om TPCs skribenter her: Redaksjon

Carola Segerlund var med som skribent i TPC Magazine i 2014.


Nøkkelord: Scrapbooking, Scrapping, Layouts. Cardmaking.
Nøkkelord på dansk: Papir hobby. Kortlavning.
Nøkkelord på norsk: Kortlaging
Nøkkelord på svensk: Pyssel. Alster. Papperspyssel. Kortmakeri.

close
2 kommentarer
  1. Lena_J skriver

    Så hyggelig og lese om deg Carola. Og koselig og se at du og følger Cornelia. Jeg digger stilen til Cornelia. Den er langt unna min også. Men den er så personlig og gjennomtenkt. Nå skal jeg inn og titte litt i din 😉

  2. Maryann Laursen skriver

    Skønt at læse lidt mere om endnu en af jer piger her, jeg ender jo nok med at finde alle mon ikke ? ha ha. Smukke ting, du laver også, jeg kan rigtig godt lide din stil. Håber at lære dig bedre at kende efterhånden.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »