Om TPC: Kirsten Hyde – skribent

Redaksjonen i ThPC fornyes og denne våren presenterer vi alle skribentene – både de nye og de gamle. Først ute er vår skribent Kirsten Hyde. Kirsten har vært med i TPC siden 2016 og i tillegg til å være skribent er Kirsten den som følger med på, og skriver om, de nye trendene innenfor papirhobbyen. 


Litt om meg:
Jeg heter Kirsten Grue Hyde. Jeg er 44 og bor for tiden i Larvik. Jeg har holdt på med kreative sysler siden jeg var liten og driver med alt fra søm og snekring til ulike mixed media og papirprosjekter. Allerede som 5-6 åring hadde jeg fri tilgang på papp, tape, rx tim og saks. Dette gjorde at mye av tiden som barn ble brukt på å konstruere ulike modeller i papir. Etter at en venninne lagde en imponerende sammensetning av bilder, lurte hun meg med på LO kurs i 2005. Etter dette var jeg ganske hekta på papirhobby og papirkunst.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg driver med ganske mye ulik papirhobby. Jeg liker å gjøre prosjekter med mye detaljer og mange små og detaljerte elementer. Jeg er opptatt av ulike teknikker for å få fram ulike effekter. Etter å ha vært designer i flere år, jobber jeg med ulike stilarter og typer projekter. Jeg lager kort, layouter, mixed media, bygger 3D modeller, lager ATC, Art journaling, Planner og PL.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det spørs litt. Når du jobber aktivt på mange store designteam, må man bruke mye tid på dette, for å kunne overholde alle tidsfrister og levere en blanding av store og enkle prosjekter. En periode holdt jeg på cirka 40 timer i uka, i tillegg til full jobb. Nå har jeg studier og full jobb, og velger derfor å ikke ta på meg så mange designoppdrag.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil er lag på lag, masse detaljer og litt 3D. Jeg er lite glad i CAS stilen, og er litt sær i forhol til hvilke arkkoleksjoner jeg egentlig liker. Men, jeg liker utfordringer og tar de utfordringene jeg får fra leverandører og butikk.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Jeg har plukket ut noen prosjekter som jeg vil vise. Disse prosjektene er litt typisk meg med masse detaljer, 3D eller mixed media.

Denne kjolen ble laget i Prima sin Bella Rouge serie: Prima Bella Rouge dress Den ble laget for 4 år siden. Hele kjolen er laget som ordinære kjoler av denne typen, rundt en krinoline og over et underskjørt. Det å lage folder av papir på denne måten er litt komplisert. Her må det lages mønster som tilpasses gang på gang, hvor man beregner hver eneste fold i papiret og jobber med å kutte papiret riktig for å få foldene til å ligge akkurat der man vil at de skal ligge. Denne kjolen har jeg brukt ca 100 timer på å lage. Både kjolen, bysten og alle blomstene er laget for hånd.

Dette er et stort mixed media lerret, laget av gamle symaskiner: Large Mixed Media Prima Canvas of old Dette lerretet henger på peishylla mi. Det er et stort bilde.

Kompassboks, med minialbum og kikkert bygget i papir. Kikkerten fungerer og forstørrer etter at linser er montert i front: Minialbum in old style compass box with working paper binoculars  Jeg liker godt å lage album, og derfor at jeg plukket ut et av albumene mine. Jeg liker å gjøre litt ekstra ut av albumene. Noen ganger kan det være en boks til albumet, og ndre ganger en side med pop-up inne i albumet. Her er det laget en kompasseske med kikkert i tillegg.

Denne trikken er en kopi av Norges første trikk, laget i Graphic 45 sin City Scapes serie: Trikken ble laget etter Creativation i USA i 2016, med inspirasjon fra Graphic 45 sin fantastiske stand der The first Scandinavian tram in Graphic 45 papers Trikken står hos Hobbykunst i Oslo.

Layout/lerret laget av Graphic 45 sin «come away with me” serie: Come away with me Graphic 45 canvas Dette bildet ble laget I det serien ble lansert i butikkene. Lampen, gjerdet og koffertene er eget design.

Her er en info om noen av mine prosjekter på film:

Hva inspirerer deg?
Egentlig inspireres jeg av alt rundt meg.  Det kan være farger og motiver på papirkolleksjoner, formen på en dies, et stempel eller en washitape. I tillegg inspireres jeg av konkrete ting omring meg. Det kan være kostymene under Eurovision, en vetaranbil, et hus eller en tapet. I tillegg følger jeg aktivt en del ulike blogger og you-tubere for å holde meg litt oppdatert på trender i miljøet.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg er alltid åpen for å lære nye ting. Jeg tenker at hvis man tror man er ferdig utlært, så er man ferdig og ikke utlært. Jeg driver for øyeblikket med ulike typer papirhobby og mixed media og tester stadig nye teknikker.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Jeg har et par ting som er helt essensielt for meg når jeg driver med dette. 1) Godt lim. Jeg er kresen på lim. Til papir er det bare Uhu eller Rx som gjelder, da jeg ofte har spenn i papiret når jeg jobber i 3D. Til album bruker jeg tape. Da er det dobbelsidig biltematape og Score tape som gjelder. Til mixed media bruker jeg Liquitex heavy gel. Av kutteutstyr bruker jeg en kombinasjon av dies og elektronisk kuttemaskin. Her er jeg helt avhengig av den elektroniske kuttemaskinen min – Silhouette. Jeg har brukt mye ulike ark. Jeg har brukt mye fra Kaisercraft som designer for dem, men jeg har en forkjærlighet for Prima.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Akkurat nå er jeg snart på flyttefot igjen. Så det jeg ønsker meg aller mest er egentlig et nytt hobbyrom. Ellers har jeg et hobbyrom med mye utstyr, så egentlig trenger jeg vel ikke så mye nytt. Hva man har lyst på av nyheter er en annen sak.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Av de jeg gjerne skulle ha møtt, blir venner og kontakter som jeg har hatt mye kontakt med på nett over mange år, men som jeg ikke har fått til å møte enda. Dette er for eksempel Anne Elisabeth Rostad, Terhi Koskinen, Aida Domisiewicz, Sandra Carey og Collette Mitrega for å nevne noen. Men denne listen er egentlig ganske lang.

Hvordan er din scrappeplass?
For meg er scrappeplassen essensiell. Akkurat nå har jeg godt og stort hobbyrom, som er lyst og trivelig med mye skapplass. Ved pulten har jeg ting som jeg bruker mye i hverdagen. Pulten er en plate som ligger over to skuffeseksjoner. I skuffene har jeg lim, bling, og annet nyttig utstyr. Jeg har også en tavle med magnetplater til dies og oppheng til utstyr ved siden av pulten. Jeg har også en liten tralle med stensiler og sprayer stående ved siden av pulten.

Hvor kan vi finne deg?
Blogg: My Craft and Garden Tales
Instagram: kirstenghyde
Pinterest: Kirsten Hyde
You-tube: Kirsten Hyde

Foto: Kirsten
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »