,

Hadde ikke jeg en hest? Organisering av stempler

Hadde ikke jeg en hest? Altså et stempel av en hest? Siden forvirringen vokser i takt med stempelsamlingen sorterer jeg stempler i dag. Jeg må bare innrømme at jeg har vanskelig med å kvitte meg med stempler og har dermed ikke solgt ett eneste ett siden jeg startet med papirhobby i 2007. Derfor er det mer enn påkrevd at man har en viss oversikt over hva man har…

Det er nesten skamfullt å innrømme det, men stempelsamlingen min teller nå over tusen stempler og jeg sliter med å få brukt alle. For jeg har jo noen “gjengangere” som stadig vekk blir brukt på kort, mens andre stempler dessverre ikke får samme sjanse. 

Jeg har vært flinkere til å kjøpe brukte(og nye) stempler enn å selge mine egne – og når man i tillegg har snille slektninger og venner som gjerne kjøper et stempel eller to til bursdag og jul vokser jo samlingen stadig. 

Jeg har valgt å plassere mine stempler i gamle CD-covere. For meg er det den oppbevaringen som fungerer best. Jeg har også valgt å lage en ringperm med oversikt over stemplene. Tanken er at når jeg skal lage et kort kan jeg bla i ringpermen, finne et motiv og lett kunne finne fram til det i samlingen. 

Derfor skriver jeg ned navn på stemplet, produsent, hvilket materiale stemplet er laget av, hvor det er arkivert og ny pris. Det sistnevnte er nok litt optimistisk, men man vet jo aldri – det kan jo hende jeg vil selge et stempel eller to en av dagene… 

Foto: Marit Pedersen
The Paper Crafting


Posted

Translate »