Restebonanza

Kortlaging med rester av designpapir

Jeg har så mye rester liggende, syntes det er så mye enklere å finne nye ark til nye prosjekter. Men nå har jeg bestemt meg for å bruke av restene før jeg bruker eller kjøper nye ark til kortlagingen. Jeg har sortert arkene etter farger og noen etter produsent. Her har jeg en liten bunke, og jeg fikk til noen håndlagde kort ut av dette.

Kortlaging med rester av designpapir

En liten haug med rester av designark. Jeg er glad i å lage prosjekter i blått og det viser seg i restebunken og. Jeg har mye blått. Her har jeg utfordret meg selv med å se hvor mange kort jeg kunne klare ut av dette.


Type prosjekt: Håndlagde kort
Anledning: Alle
Hovedfarge: Blått
Pynt/dekor: Metallpynt, knapper, scrappers floss, dies, akrylpynt, stempel, enamels, hyssing og eyelets.


Kortlaging med rester av designpapir

I tillegg til å bruke rester av mønsterark har jeg også brukt rester av Bazzill. Kortene har ulike størrelser. Jeg har en tendens til å ta vare på alt av rester, uansett størrelse nesten. I og med at det var mange små biter i ulike størrelser valgte jeg å skjære strimler her. Strimlene er festet til et panel hvitt Color Copy ark. Deretter ble det skåret til så det passet det hvite panelet. Enkelt pyntet foran da det fort kan oppleves som rotete med stripene.

Kortlaging med rester av designpapir

Striper på kort nr 2 og, men denne gangen har jeg skråstilt dem og stripene er ulike i bredden. Igjen er stripene festet til et panel av Color Copy. Deretter ble det tilpasset det sorte panelet. Enkelt pynt her og, enamels i ulike farger. Gratulerer teksten foran er stanset ut i mosegummi.

Kortlaging med rester av designpapir

På det tredje kortet har jeg brukt paneler. Panelene er festet med 3D-puter. Eyelets med hyssing for å lage litt enkel, men røff pynt. Stanset ut noen stjerner som jeg festet under i tillegg til akrylstjerner. Tekst i hovedfokus. Innsiden har samme ark, men ulikt satt sammen. Jeg har virkelig brukt “alle” bitene.

Kortlaging med rester av designpapir

Det fjerde kortet er et konfirmasjonskort. Jeg hadde ikke store biten av denne resten, så jeg måtte mixe for å få en harmoni og nok ark. Forsiden er pyntet med bilde, metallpynt, blomster og tekst. Det kan ikke være for mye pynt da kortet ikke er så stort. Det må være i balanse.   

På innsiden har jeg et helt panel og et panel med ulike motiver. Jeg har brukt forside og bakside på dette mønsterarket. Pyntet enkelt med metallhjørner.

Kortlaging med rester av designpapir

Siste kortet er også et konfirmasjonskort. Jeg hadde igjen en lengde av dette arket som ville passe fint til et 10x10cm kort. Jeg har også brukt kanten nede på arket som pynt her. Pyntet med metallhjørner og akrylpynt.

Ut av denne bunken med ark fikk jeg 5 kort. Enda er det igjen noen små biter, men de går faktisk i søpla. Jeg har bestemt meg for å bruke opp en del rester til et prosjekt jeg har igjennom dette året. Hittil har jeg laget cirka 20 kort, og så det vil komme flere kort fra meg i samme kategori.

 

Translate »