,

Rester af bånd og ribbon

Jeg får sjældent brugt bånd på mine kort, hvilket faktisk er lidt trist. Der findes så mange smukke typer bånd, hvoraf jeg selv har nogle af dem. Derfor gav jeg mig selv den udfordring, at få brugt nogle af alle mine bånd rester. Og helst de små stykker! Her er derfor 3 forskellige tips til brugen af dine bånd rester.

Første tip er det mest komplicerede, men det skyldes kun, at jeg absolut ville flette båndene sammen. Jeg kunne sagtens have ladet dem ligge lag på lag i stedet for at flette.

PKL_IMG_2927

Inden jeg gik i gang, lavede jeg en lille test fletning af båndene. Så havde jeg en idé om, hvordan mine bånd passer sammen farve- og mønstermæssigt.

PKL_IMG_2916

For at gøre det lidt nemmere for mig selv under flette processen, lod jeg bagsiden af den dobbeltklæbende tape blive delvist på, som vist på billedet nedenfor.

PKL_IMG_2918

Den sidste detalje på mit kort er en knap med en twine sløjfe i. Knappen og twine sløjfen gør, at mit kort bliver tykt og upraktisk at sende med posten. Derfor vil det være bedst, at dette kort bliver givet personligt til modtageren.

PKL_IMG_2928

Til mit andet kort har jeg brugt nogle båndrester til at dekorere den negative del af et hjerte. Her behøvede mine stykker ikke være ret lange, samt jeg skulle bruge ganske små stykker.

PKL_IMG_2926

Jeg har med vilje valgt at have mellemrum mellem mine bånd. Jeg kunne for eksempel have ladet båndene ligge tæt mod hinanden, så det hvide karton ikke var synligt. Jeg ønskede dog, at der var en sammenhæng mellem hjertet og den hvide kortbase. Dette er ligeledes årsagen til, at min tekst er i hvidt karton.

PKL_IMG_2931

Til det tredje kort har jeg udnyttet de helt små stykker bånd. Dette er gjort ved at danne en bro mellem de to stykker design papir. Denne “bro” kan laves ligeså bred eller smal, som man ønsker – eller har båndrester til.

PKL_IMG_2929

Et lille bonus tip er, at man skal endelig ikke være bange for at lade sin tekst gå ud over kanten af sin kortfront eller kortbase. Denne lille detalje kan være med til at skabe ekstra fokus på sit kort.

PKL_IMG_2930

Jeg indrømmer ærligt, at disse tre kort ikke har mindsket mit lager af bånd & ribbon særligt meget. Derudover har jeg en vane med at gemme bånd fra juleaften – det er jo en skam at smide så fine og flotte bånd ud! Jeg har derfor stadig en pæn mængde tilbage, så der kan blive til rigtig mange kort. Men det bliver en anden dag.

Hvad med dig? Har du også en masse bånd & ribbon liggende, som du ikke får brugt?

 


Posted

Translate »