,

Rispapir på lerret

Enda et produkt fra 80-tallet har funnet sin vei tilbake til dagens papirverden. Faktisk begynner det sakte, men sikkert å bli ganske populært. Jeg snakker om rispapir. Det kommer riktig nok i litt ny drakt. Utvalget er stort, og de fleste leverandører har kastet seg på bølgen. Ja så ble det et prosjekt med litt tilhørende mimring tilbake til kunst timene på midten av 80-tallet.


Type prosjekt: Lerret
Anledning: Høst
Stilart: Miks media
Teknikker bruk: Lag på lag
Pynt/dekor: Tannhjul, lyspærer, perler, vindu med skodder
Hovedfarge: Oransje toner
Utstyr som er brukt: Rust pasta i ulike farger


Jeg har alltid likt å jobbe på lerret, og metall må jeg vel kanskje få lov til å si er litt min grei. Kanskje ikke fargevalget er helt mitt normale. Men, dette maskuline og industrielle trykket bare måtte bli med meg hjem fra en handletur. Jeg startet med å rive litt fine rufsete kanter på rispapiret før jeg limte det opp på et passende lerret. Kanten rund lerretet malte jeg først med sort heavy gesso, før jeg la på litt felter med rust maling i ulike farger som passet til motivet.

I 2017 så designet Frank Garcia flere flotte vinduet med skodder for Prima, dette er et av de. Jeg syns det er utrolig morsom å jobbe meg ut fra et stort element når jeg skal bygge. Siden jeg hadde en plan på å lime en del metall oppe på selve vindus-skoddene, så måtte jeg lime de fast i den vinkelen jeg ville ha de først. Så bygget jeg bilde lag for lag. Det kan være lurt å tenke litt gjennom hva du ønsker å ha på lerretet før du starter. Selv er jeg litt glad i tema, noe som løser seg ganske greit med å rote litt i alle boksene med metall.

For å skape et litt mykere uttrykk på lerretet, så gikk jeg over det og limte inn litt mini perler. Om du lurer, så er de limt på en og en.  De rust stjerne er laget av tre og malt med rust pasta fra Prima.

Håper jeg med dette kan gi litt inspirasjon til å rote i metall boksen, og kanskje investere i et rispapir eller to.

Klem Betina


Posted

Translate »