Rosmaries sommerkort

I dag presenterer vi Rosmaries nydelige og sommerlige kort i blått i “Nordlyset”. Motivet er fra Saturated Canary og er fargelagt med Copics. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Rosmarie laget dette nydelige kortet. 


Type prosjekt: Kort
Anledning: Bursdag, generell
Stilart: Shabby Chic
Teknikker brukt: Stempling, fargelegging
Pynt/dekor: Blomst, doily, halvperler, vimpel
Hovedfarge: Blått
Medium: Copics


11221959_10153248386843579_3844121871938047881_n

Hej! Jag heter Rosmarie men kallas Rosa eller Scraprosa i bloggvärlden. Jag är DT hos Pysseldags (blog.pysseldags.com) och det här kortet gjorde jag när jag ville visa den fina gummistämpeln “Istället för en blomma”. Motivstämpeln är en digistämpel från Saturated Canary och den har jag färglagt med mina copicspennor.

Hud: E21, 00, 000, R20 Hår: E50, 53, 55, 57 Kläder: BG000,10, 11, V0000, 12, 15 Skugga: C3, 1

Kortet är gjort i storleken 6×6 tum. Mönsterpappren kommer från Maja Designs senaste kollektion Summer Crush och det prickiga pappret är ett spillpapper men jag tror det är My Minds Eye. På kanten har jag använt en die från MFTstamps Die-namics som heter Notebook edge. Den runda är Memory Box stitched circle.

Runt kanterna har jag färgat in med Distress ink walnut stain, min favorit Uttrykksikonet smile

Jag är “dålig” på att använda blommor men här fick en turkos gardenia vara med för att få lite mer struktur i kortet. Kakservett och halvpärlor är aldrig fel på ett kort så det fick också vara med.

Jag scrappar långsamt och tänker väldigt mycket innan det blir något gjort. Det här kortet fick ligga till sig en vecka innan jag satte ihop det. Jag hade först tänkt att sätta vimplarna vågrätt ungefär där blomman sitter och textstämpeln skulle suttit i högra hörnet men när jag fått fundera lite så tyckte jag att det blev snyggast att ha vimplarna lodrätt och under cirkeln istället.

Inspirationen till kortet kom från mönsterpappren och att hitta färger i copics som passar till dem. Digistämpeln från Saturated Canary är så söt och gjord så att hon passar till olika sammanhang. Jag tyckte texten passade perfekt ihop med henne.

Jag har även en privat scrapblogg och den adressen är Scraprosa

Foto: Rosmarie
Publisert med tillatelse

 

Translate »